• acesta a fost mesajul principal lansat, ieri, de Mihai Isvoranu, candidatul Alianţei USR-PLUS la Primăria Municipiului Brăila, care şi-a prezentat pe scurt programul politic • Isvoranu a vorbit despre incapacitatea actualei administraţii locale de a atrage fonduri europene pentru a dezvolta oraşul în mod simţitor, dar şi despre ofertarea tinerilor pentru a-şi dori să locuiască în Brăila
Candidatul Alianţei USR-PLUS la Primăria Municipiului Brăila, Mihai Isvoranu, consideră că speranţa acestui oraş o reprezintă atragerea tinerilor acasă şi absorbţia masivă de fonduri europene. Acesta a susţinut, ieri, o conferinţă de presă alături de Cătălin Stancu, candidatul Alianţei la preşedinţia CJ Brăila, dar şi o parte a echipei USR-PLUS, în cadrul căreia şi-a prezentat principalele puncte din programul politic pe care îl propune. Ei bine, acesta a dorit să atingă în discuţiile cu jurnaliştii, un “punct nevralgic” al administraţiei locale actuale, acela al incapacităţii de a atrage fonduri europene, esenţiale, în viziunea sa, pentru dezvoltarea municipiului.
Isvoranu a atras atenţia că Brăila se află pe penultimul loc din ţară la capacitatea de accesare a fondurilor europene şi că a pierdut ani de dezvoltare. Aceasta în timp ce alte oraşe şi comune din România s-au dezoltat şi continuă să o facă, tocmai prin atragerea anuală de fonduri europene. Candidatul USR-PLUS susţine că în astfel de oraşe (din Vestul ţării) nu mai există probleme legate de asfaltări, iluminat sau lipsa locurilor de joacă pentru copii şi că toate au trecut într-o fază de dezvoltare unde se pune accent pe mediu, pe dezvoltarea mediului de business şi pe o mai bună calitate a vieţii demnă de secolul 21.
Mihai Isvoranu spune că, în cazul în care va ajunge primar, Brăila va atrage fonduri europene care îi vor permite administraţiei locale să rezolve probleme care trenează de ani de zile: asfaltarea tuturor străzilor, renovarea centrului istoric, realizarea unui sistem de transport modern.
„Eu îmi iubesc oraşul şi vreau să îl văd din nou curat şi înfloritor. Vreau să nu ne mai plece tinerii din Brăila, ci să îi atragem spre a construi împreună un oraş în care să fim cu toţii mândri că trăim. Vreau ca Brăila să redevină o destinaţie turistică majoră şi să punem în valoare tot patrimoniul incredibil pe care îl avem aici. Cred cu tărie că putem face asta cu ajutorul fondurilor europene şi mai cred că Brăila are o şansă prin noi toţi, cei care o iubim”, a declarat Isvoranu.
Medicul veterinar susţine că nu promite minuni, ci doar că va face paşii normali şi fireşti pe care o administraţie locală trebuie să îi facă în acest moment: să acceseze fonduri europene, să prioritizeze cheltuielile pentru a rezolva probleme acute ale oraşului şi să atragă investitori de talie naţională şi internaţională pentru a crea locuri de muncă.
Programul politic propus de Isvoranu cuprinde 11 planuri: infrastructură corectă, Brăila prietenoasă cu locuitorii ei, educaţie, sănătate, siguranţă, patrimoniu şi arhitectură, turism, “oraşul competitiv de la Dunăre”, “Brăila administrată cu grijă” şi “Brăila tuturor brăilenilor”.