Mihai Eminescu – povestea magului călător în stele | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Mihai Eminescu – povestea magului călător în stele

• expoziţia de la Biblioteca Judeţeană este deschisă publicului  în perioada 15 – 23 ianuarie 2019 şi reuneşte o vastă colecţie de documente

 

La fiecare mijloc de ianuarie, de ziua naşterii Poetului Naţional, Biblioteca  Judeţeană “Panait Istrati” Brăila organizează o expoziţie documentară menită să păstreze vie în sufletele noastre opera lui Mihai Eminescu. Expoziţia intitulată “Mihai Eminescu – povestea magului călător în stele” este deschisă publicului în perioada 15 – 23 ianuarie 2019 şi reuneşte o vastă colecţie de documente -poezie, proză, scrieri politice, critică literară, ediţii bibliofile.

Poet, prozator şi jurnalist român, Mihai Eminescu a fost socotit de către cititorii români şi de către critica literară postumă drept cea mai importantă voce poetică din literatura română, fiind supranumit şi “Luceafărul poeziei româneşti”. Creaţia literară a lui Mihai Eminescu este una vastă, impresionantă, cuprinzând de la poezie la traduceri din limbi străine, piese de teatru, încercări beletristice. Aparţinând unui romantism literar relativ întârziat, opera sa poetică a fost influenţată şi de marile sisteme filosofice ale epocii sale, de filosofia antică, de marile sisteme de gândire ale romantismului, dar şi de teoriile lui Arthur Schopenhauer şi Immanuel Kant. La 16 noiembrie 2010, Camera Deputaţilor a adoptat  un proiect de lege, prin care ziua de naştere a lui Mihai Eminescu a devenit Zi a Culturii Naţionale, o zi în care “nu numai celebrăm un mare creator, dar şi o zi de reflecţie asupra culturii române, în genere, şi a proiectelor culturale de interes naţional”, după cum au declarat iniţiatorii.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro