Mergi la conţinutul principal

Mihai Dănuţ adună membri pentru partidul lui Daniel Constantin

• ex-PNL-istul, Mihai Dănuţ susţine că are încredere în proiectul fostului co-preşedinte ALDE, Daniel Constantin, că sunt prieteni vechi şi că încearcă să îl ajute să recruteze oameni • acesta încă nu ştie dacă va ajunge să conducă filiala de la Brăila, însă nici nu exclude varianta • şefa ALDE Brăila, Daniela Rădulescu, a comentat ruperea la vârf a partidului, cu precizarea că activitatea organizaţiei locale nu este deloc perturbată de eveniment • senatorul Mihai Ruse rămâne ferm pe poziţii: nu pleacă din ALDE

 

Agitaţie maximă în tabăra ALDE după ce fostul co-preşedinte al partidului, Daniel Constantin, a anunţat că a depus actele pentru înfiinţarea Pro România, iar o serie de foşti colegi din PC au decis să îl urmeze în noul său demers politic. Foarte interesant, la Brăila, cel care se ocupă de recrutări pentru noul proiect al lui Constantin este nimeni altul decât ex-senatorul PNL, Mihai Dănuţ (cândva preşedinte al PC Brăila). Potrivit unor surse de pe scena politică locală, în urmă cu câteva săptămâni acesta a început să dea telefoane în stânga şi în dreapta, în speranţa că va aduna suficienţi simpatizanţi ai lui Daniel Constantin pentru a înfiripa o filială şi la Brăila.

Contactat telefonic de redactorii “Obiectiv - Vocea Brăilei”, Mihai Dănuţ a recunoscut că încearcă să îl ajute pe fostul său şef la Partidul Conservator, însă susţine că încă nu ştie dacă se va ocupa personal de organizaţia Pro România Brăila odată ce aceasta va lua fiinţă. Mai mult, acesta apare şi în câteva dintre pozele postate pe site-urile de socializare de către ex-co-preşedintele ALDE.

“Aşa este. Daniel Constantin îşi lansează, astăzi (n.r. - ieri), partidul, cu noua platformă «Pro România». M-a rugat de mai demult dacă pot să îi dau o mână de ajutor. Oricum, din câte am înţeles, el vrea să facă un alt fel de partid. Poate îşi doreşte să aibă un preşedinte tânăr la Brăila, să schimbe puţin calibrul şi să se adreseze altcuiva. Încă nu ştiu exact în amănunt. Ştiu foarte bine ce conţine platforma partidului şi ce înseamnă statutul, dar nu am foarte multe amănunte legate de cum se va gândi la organizare în continuare. Şi-a rugat toţi oamenii cu care a avut o relaţie bună. Eu am avut o relaţie deosebită cu Daniel Constantin chiar şi după ce nu am mai fost la conservatori, că aşa e normal să fie, să păstrăm relaţiile. Atunci, omul m-a rugat şi pe mine să îl ajut să pună bazele acestui partid”, a declarat Mihai Dănuţ.

Cât despre plecarea sa din PNL, sursa citată a afirmat că nu s-a simţit “asimilat” de noua echipă, astfel că a luat decizia de a nu mai candida pe nicio poziţie de conducere în Biroul liberalilor.

Întrebat dacă a reuşit să recruteze membri pentru Pro România în oraşul nostru, Mihai Dănuţ a afirmat că încă nu s-a apucat serios de treabă şi că mai mult a încercat marea cu degetul în ultimele 3 săptămâni.

“Deocamdată sunt cinci parlamentari. Noi ne dorim din toată inima ca până la 1 septembrie să se formeze grup Parlamentar în Camera Deputaţilor, pentru că abia atunci contezi cu adevărat. Stau şi mă gândesc în acest moment, cu ce să încep, cui să mă adresez?! Eu deja îmi caut locaţie, sediu. Îmi trebuie nişte oameni cu care să colaborez. Sunt foarte confortabil unde îmi desfăşor activitatea în Bucureşti şi n-aş vrea să renunţ la un job pentru o chestie de genul ăsta şi atunci am nevoie de o echipă. Daniel Constantin poate vrea un tânăr să coordoneze activitatea aici şi eu doar să îl sprijin. Deci va trebui să îşi exprime el hotărârea. Cert este că foştii mei colegi deputaţi şi senatori au dorit să fie Mihai Dănuţ la Brăila”, a mai completat acesta.

 

ALDE Brăila nu suferă după plecarea lui Daniel Constantin

La rândul său, preşedintele ALDE Brăila, Daniela Rădulescu, a afirmat că nu crede că partidul va avea de suferit de pe urma plecării lui Daniel Constantin, la fel cum nu crede că foarte mulţi membri îi vor urma noua platformă politică.

“De la Brăila nu pleacă absolut niciun membru ALDE. Aici nu sunt nemulţumiri, drept urmare chiar nu pleacă nimeni. Şi domnul senator Mihai Ruse rămâne în ALDE, fără discuţie. Am discutat cu dânsul şi săptămâna trecută. Nici nu se pune problema. Cabinetul parlamentar îl are la partid. Mă gândesc că dacă şi-ar fi dorit să plece, demara lucrurile într-un fel şi pentru cabinet şi pentru tot. Dar nu va pleca nimeni! Din punctul meu de vedere, ALDE nu va avea de suferit de pe urma acestui episod. Nici partidul la nivel naţional, nici organizaţia din Brăila. Din câte ştiu sunt câţiva nemulţumiţi, câţiva deputaţi au plecat, dar nu prea m-a interesat subiectul aşa că nu am foarte multe detalii. Despre celelalte organizaţii din ţară chiar nu ştiu ce se întâmplă, dar nu cred că Daniel Constantin are atât de mulţi susţinători precum se scrie prin presă. Cred că este cumva artificial, ceea ce se spune despre numărul de membri, despre susţinători”, a afirmat Rădulescu.

Preşedintele ALDE Brăila a mai subliniat că, deşi la nivel naţional, în urma acestei rupturi a început o bătaie pentru sedii (unele provenind de la fostul PC) la nivelul unor localităţi, nu este şi cazul organizaţiei judeţene.

“Sediul nostru este închiriat chiar de ALDE. Noi am renunţat la sediul PC când am solicitat pentru ALDE, nu este absolut nicio problemă”, a mai adăugat sursa citată.

 

Mihai Ruse rămâne alături de Tăriceanu

Senatorul Mihai Ruse a afirmat că îşi menţine declaraţiile din trecut şi că nu va pleca din ALDE. Mai mult, acesta a adăugat că nici măcar nu a fost contactat de Daniel Constantin sau de către susţinătorii acestuia.

“Nu m-am intersectat cu domnul Daniel Constantin absolut deloc. Activitatea mea continuă în ALDE. Nu se pune problema de plecări. Cel puţin în grupul de la Senat nu am auzit nimic. Suntem 9 şi chiar purtăm discuţii între noi, dar nu am auzit pe nimeni să spună că pleacă de la ALDE, în nicio situaţie. Oricum, eu am declarat că nu vreau să plec şi îmi menţin poziţia”, a afirmat Ruse.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro