Saptamina trecuta, elevul a fost eliminat cinci zile de la cursuri pentru grave acte de indisciplina: a injurat profesorii, a fost violent cu colegii, s-a urcat pe gardul scolii de unde nu a vrut sa coboare nici macar la insistentele cadrelor didactice si ale gardianului, a venit cu un cutit la scoala, iar intr-un acces de furie chiar si-a dat jos pantalonii in fata colegilor. Un parinte chiar a povestit ca intr-o zi l-a auzit cum ameninta conducerea scolii si profesorul de sprijin pe care il are.
Un copil cu tulburari de comportament a dat peste cap o scoala, timp de doi ani
De precizat ca acest elev chinuie colectivele de elevi si profesorii de la "Bancila" de aproape doi ani. El a fost primit prin transfer de la Liceul cu Program Sportiv, la finalul clasei a III-a, unde, de asemenea, a creat probleme, insa aceste lucruri s-au aflat abia cind au inceput necazurile la Scoala "Ion Bancila", la citeva saptamini de la inceputul semestrului I din clasa a IV-a. Parintii din colectivul unde fusese primit i-au suportat comportamentul pina in semestrul II, dupa care au solicitat sa fie mutat in alta parte, altfel isi retrag copiii si-i duc la alte scoli. Cu chiu, cu vai, s-a terminat clasa a IV-a, iar parintilor li s-a promis ca in clasa a V-a, Stefanut A. nu va mai fi coleg cu copiii lor. Cind a inceput clasa a V-a insa nu s-a schimbat nimic, iar parintii au amenintat din nou ca nu-si mai lasa copiii la scoala. Ca solutie de compromis, elevul problema a fost transferat la o clasa paralela, dar actele grave de indisciplina au continuat. Si parintii din noua clasa au amenintat ca nu-si mai lasa copiii la scoala, atita timp cit elevul indisciplinat mai vine la ore. Tinind cont de faptele elevului din primele doua saptamini de dupa vacanta de iarna, Consiliul Profesoral a decis eliminarea pentru cinci zile, urmind ca ISJ sa ia o hotarire in privinta lui. Conducerea scolii a explicat ca in cazul in care parintele nu vrea sa transfere copilul la alta scoala, aceasta decizie se poate lua numai in Consiliul de Administratie al ISJ. Ca sa evite alte necazuri, in ultima saptamina a semestrului I, conducerea Scolii "Bancila" i-a stabilit un program special. Cite trei ore pe zi, singur cu profesorul, dimineata, de la ora 9.00, la 12.00. Tatal sau a fost deranjat de faptul ca elevul are program special, a spus ca nu-i trebuie asa ceva si i-a adus scutire copilului pentru aceasta ultima saptamina. Cind a inteles tatal ca exista posibilitatea sa fie transferat disciplinar la Scoala nr. 5, la frecventa redusa, i-a angajat copilului un avocat, care a luat legatura atit cu scoala, cit si cu Inspectoratul Scolar. Cu toate acestea, in Consiliul de Admnistratie al ISJ s-a decis transferarea lui disciplinara la Scoala nr. 5, la frecventa redusa, cu acordul scolii primitoare. Atunci cind tatal a primit aceasta decizie, a spus ca va da in judecata ISJ, iar celor doua directoare ale Scolii "Ion Bancila" le-a spus ca daca lucrurile vor ramine asa, vor vedea ce vor pati.
Curriculum adaptat, program de scoala redus, fara optionale si nota la purtare
La Scoala nr. 5, copilul va fi primit in clasa a V-a la frecventa redusa. Profesoara Marcela Nedelcu Palade a spus ca este o clasa numeroasa, dar nu crede ca vor fi probleme, pentru ca multi dintre elevi nu vin la scoala. "Noi am primit pe 23 ianuarie adresa ISJ, prin care ni se cerea acordul pentru transferul acestui elev la clasa a V-a la zi. Noi nu am putut sa-l acceptam in acea clasa. Consideram ca este mai bine sa vina la clasa cu frecventa redusa. Va invata dupa un program special, o saptamina cursuri si doua pauza, nu va avea optionale si nici nota la purtare. De exemplu, pentru disciplinele la care se studiaza normal trei ore pe saptamina, adica 51 de ore pe semestru, el va invata doar 18 ore pe semestru. Va fi evaluat prin examinari scrise si orale. Noi mai avem in aceasta clasa elevi cu destule probleme si sper sa-l putem ajuta si pe el", a spus prof. Marcela Nedelcu Palade, directorul Scolii nr. 5. Tatal elevului este asteptat la Scoala nr. 5 cu documentele transferului in vacanta intersemestriala, intre 4 si 8 februarie sau pe 11 februarie, in prima zi a semestrului II.