Mergi la conţinutul principal

Micul Prinț a organizat semifinala Campionatului Național de șah

* 6 brăileni s-au calificat, cu acest prilej, în finalele naționalelor de șah pentru seniori * la competiție au participat 30 de jucători

 

Pentru al cincilea an consecutiv, clubul de șah Micul Prinț a organizat semifinala Campionatului Național pentru seniori, competiție la care, în 2021, au participat 30 de jucători legitimați la cluburi din Tulcea, Buzău, București, Sinaia, Galați, Arad, Constanța, Alba Iulia și Brăila. Cu acest prilej, șase șahiști brăileni, un senior și cinci juniori, s-au calificat la faza finală a Campionatului Național de șah pentru seniori.

Singurul jucător senior calificat este Cosmin Dobrescu de la Micul Prinț, jucător care a ocupat locul al 4-lea în clasamentul general. Cel mai valoros șahist brăilean din ultimii ani, Cosmin Teodor Nedelcu, legitimat la SCM Gloria Buzău, a acumulat 5,5 puncte, la fel ca și primul clasat, Laurențiu Sarighioleanu de la ACS Logic Delta Tulcea dar s-a clasat pe poziția a doua la general. Departajarea s-a făcut prin coeficientul Bucholtz. De menționat faptul că, din motive obiective, Nedelcu nu a putut participa încă de la startul competiției, acesta având bye în primele două runde. Gabriel Ancuța, legitimat la Carpați Sinaia, s-a clasat pe locul al 6-lea. Victor Dumbravă, ocupantul locului al 9-lea, vicecampionul național de la categoria de vârstă 10 ani din 2019, Matei Grigore, care și-a adăugat și 78 puncte Elo, acum în vârstă de 12 ani și Cosmin Chiriac, de 15 ani, toți trei de la Orizont 64, și-au asigurat biletele pentru finalele de seniori din acest an.

Organizatorii semifinalei de la Brăila, Micul Prinț, Primaria Municipiului Brăila, Catedrala Nașterea Domnului prin preotul paroh Costel Vatră au mai premiat sportivii și pe categorii de vârstă.

La 8 ani, pe primele două locuri s-au clasat în ordine Ionuț Rareș Călin de la Minerva Brăila, respectiv Rareș Aldea de la Micul Prinț, la 10 ani, pe locul al treilea s-a clasat Andrei Oprea de la Micul Prinț, iar la grupa de 12 ani primele trei poziții au fost ocupate, în ordine, de Matei Grigore, de la Orizont 64, Flavia Pîrvu și Mihai Victor Radu, ambii de la Micul Prinț. La grupa de 14 ani, victorios a fost brăileanul Gabriel Eduard Ancuța, legitimat la Carpați Sinaia, iar premiul special al semifinalei de la Brăila i-a fost acordat lui Mihai Jean Cerviș de la Micul Prinț.

Au fost acordate premii in bani, cupe, medalii și diplome.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro