Mergi la conţinutul principal

Micile detalii care strică marile proiecte de investiții din Brăila

* colțurile nerotunjite ale unui scuar din cadrul noii parcări date în folosință în zona blocurilor AF din cartierul Obor incomodau manevrele făcute de șoferi * sătui să își zgârie mașinile de o bordură ieșită în afară, locatarii au rezolvat singuri problema

 

 

 

 

Sute de locuri noi de parcare au apărut în ultimii ani pe raza municipiului Brăila, în cartierele de blocuri, ca urmare a unor investiții consistente făcute de Primărie, aspect care nu a putut decât să-i bucure pe locatarii zonelor în cauză. Inevitabil, s-au ivit și anumite probleme cauzate de calitatea deficitară a execuției. Cele mai des întâlnite sunt cele legate de planeitatea asfaltului recent turnat, căruia nu i s-a dat o pantă corespunzătoare, astfel că în foarte multe locuri apa băltește lângă trotuar. Au fost, însă, și alte aspecte punctuale în măsură să strice bucuria celor ce folosesc noile locuri de parcare. Un astfel de caz ne-a fost semnalat în parcarea blocului AF1 din cartierul Obor, unde constructorul, în cazul de față firma ”Promotas”, nu s-a obosit să așeze bordurile în așa fel încât să nu incomodeze manevrele executate de șoferi. Astfel, în loc să rotunjească colțurile unui scuar de separație, muncitorii firmei în cauză le-au lăsat în unghi drept, cu bordurile ieșind în afară, ceea ce se pare că le provoca serioase probleme șoferilor care au închiriat locurile de parcare dinspre punctul cu pricina. Probabil că aceștia riscau să își atingă mașina de colțul respectiv - dacă nu a și atins-o deja - motiv pentru care, într-una din zilele trecute, oamenii au rezolvat singuri problema, tocmind pe cineva să taie cu un flex o bucată din bordura așezată aiurea, așa cum reiese din pozele primite pe adresa redacției de la un cititor.

După cum v-am mai informat, parcarea din zona blocurilor AF din Obor face parte din Lotul 4 de parcări executate începând cu toamna anului 2018. Discutăm despre 284 locuri de parcare, pentru care s-a semnat un contract cu firma”Promotas”, iar ordinul de începere a lucrărilor a fost 15 octombrie 2018. Acesta este format din: Cart. Obor - Str. I. Ionescu de la Brad - Bl. AF1, AF2, AF3 /AG1, AG2 - 54 locuri de parcare plus încă 27 - lucrări începute; I. C. Brătianu - de la Creşa 2 până la Str. Apolo - 38 locuri; C. Galaţi - în spatele Bl. 10 - 19 locuri; Str. Plantelor - în spatele Bl. 8 - 64 locuri; Buzăului - între S. Barnuţiu şi Comunarzi - de la A 8 şi A9 bis până la A6 şi A4 - 82 locuri.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro