In holul Bibliotecii Judetene "Panait Istrati" s-a vernisat, ieri, expozitia realizata de grupul "Micii ceramisti", condus de profesorul Lucian Constantin, din care fac parte copii de la Gradinita nr. 8, Scoala "Caragiale" si Colegiul "Murgoci". Directorul Gradinitei nr. 8, educatoarea Angelica Surdu, a spus ca aceasta colaborare cu profesorul Lucian Constantin a inceput din 2003 si s-a continuat, din fericire, la Scoala "I. L. Caragiale", datorita entuziasmului invatatoarelor de acolo. "Produsele expuse arata dragostea celor mici pentru traditii. Aceasta nu este primul nostru demers de acest fel. Am avut mai multe expozitii, printre care si o expozitie la Muzeul Brailei, iar specialistii de acolo ne-au incurajat sa nu ne oprim, sa mergem mai departe, sa nu ne uitam radacinile. Prin proiectul nostru dorim revigorarea unui mestesug aproape disparut, “olaritul”, precum si implementarea lui de timpuriu. Pe viitor, am dori sa facem apel la toti cei care ar putea sa ne ajute sa achizitionam o roata a olarului si un cuptor pentru “arderea” cioburilor modelate de copii, pentru a trece de la mestesug la arta". Inspectorul de specialitate, educatoarea Ecaterina Bonciu, i-a indemnat pe micuti sa aiba grija de pamintul pe care-l modeleaza, iar profesorul indrumator, Lucian Constantin, i-a felicitat pe copii pentru rabdarea de care au dat dovada cind au inceput sa frecventeze grupul "Micii ceramisti". "Este primul proiect de acest gen si vreau sa multumesc elevilor care au dat dovada de rabdare si parintilor, care au suportat “calvarul” mizgalirii si al murdaririi cu lut, au avut puterea sa-si lase copiii sa se exprime vizual. Pe viitor, urmarim sa implementam acest proiect intr-unul de anvergura europeana, insa deocamdata sintem in tratative", a explicat prof. Lucian Constantin.
Directorul Scolii "I. L. Caragiale", prof. Valeriu Rusu, a apreciat faptul ca profesorul Constantin cauta micile talente la toate scolile din oras si ca asa unii dintre elevi isi pot descoperi o pasiune care ulterior poate sa devina meserie.
In cadrul acestei activitati, parte din proiectul "Sufletul pamintului in miinile noastre", au fost prezentate si citeva momente artistice, cu participarea prescolarilor din Gradinita nr. 8.