Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Mici schimbari in calendarul obligatiilor fiscale

Calendarul Fiscal a ramas aproximativ ca anul trecut. El a trebuit insa adaptat la cota unica de impozitare, asa ca toate persoanele fizice, in afara de liber profesionisti si de cei care isi iau venituri din drepturi de autor, nu mai trebuie sa depuna Declaratie de venit global.
Asadar, daca esti angajat sau doar intreprinzator si obtii venituri din activitati independente, trebuie sa stii ca, de anul acesta, au aparut modificari la depunerea declaratiilor de venit. Schimbarile sint prevazute in Calendarul obligatiilor fiscale pe 2006 realizat de Ministerul Finantelor si se adreseaza contribuabililor care lucreaza ca liber profesionisti sau obtin venituri din drepturi de autor.
Astfel, daca obtii venituri suplimentare din activitati independente, cum ar fi drepturi de proprietate intelectuala sau cedarea folosintei bunurilor, trebuie sa depui "Cererea pentru optiunea de a determina venitul net in sistem real", pina la 31 ianuarie. Pe linga aceasta cerere, trebuie sa atasezi o declaratie cu venituri estimate din activitati independente sau din cedarea folosintei bunurilor. Cei care realizeaza venituri din drepturi de autor si din profesii liberale au obligatia depunerii Declaratiei de venit pe anul 2005, pina pe 15 mai.
Angajatorii care platesc venituri din salarii sau venituri asimilate salariilor trebuie sa intocmeasca fisele fiscale FF1 si FF2 atit in scris, cit si pe suport magnetic (discheta sau CD). Apoi, pina pe 28 februarie 2006, trebuie sa transmita fisele fiscale atit angajatorilor, cit si Directiei Generale a Finanantelor Publice din raza teritoriului unde au sediul sau domiciliul sau, dupa caz, acolo unde sint luati in evidenta fiscala.
Daca te ocupi de cultivarea florilor, legumelor si zarzavaturilor, in sere si solarii, trebuie sa depui Declaratia de impunere pentru venituri din activitati agricole pina pe 30 iunie, iar platile anticipate din impozitul pe veniturile din activitatile agricole trebuie efectuate pina pe 15 noiembrie 2006.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii