Mergi la conţinutul principal

Mişcare pentru construirea unui spital de copii

Sâmbătă, la ora 9.00, în Grădina Mare, mai mulţi brăileni se strâng pentru a face mişcare şi pentru a dona câţiva lei. Evenimentul are la bază un motiv serios, respectiv construirea primului centru medical independent de oncologie şi hematologie pediatrică din România. Cei care organizează activitatea fac parte din Asociaţia "1 leu.org".
Iniţiatorii îşi propun ca în prima sâmbătă din lună să se întâlnească şi să alerge, să se plimbe cu rolele ori bicicleta, iar la final să doneze fiecare cât doreşte. La Brăila, luna trecută s-a organizat acţiunea pentru prima dată şi s-a strâns suma de 527 de lei, iar oamenii s-au declarat mulţumiţi că au făcut şi puţină mişcare.
"E vorba de un eveniment naţional, cu douăsprezece oraşe implicate, printre care şi Brăila. Vrem să construim un spital particular de oncologie şi hematologie pediatrică în Bucureşti. Sâmbătă, la ora 9, în Grădina Mare, vom face puţină mişcare şi cine doreşte să doneze 2-3 lei, o poate face", ne-a spus Ionel Bălăeş, unul dintre brăilenii care susţine construirea acestui spital pentru copii.
Iniţiatorii evenimentului au estimat că suma de 80.000.000 lei ar fi suficientă pentru înfiinţarea unui astfel de centru. Pe site-ul Asociaţiei "1 leu.org", se menţionează că spitalul "va avea 50 de paturi, 2 săli de operaţie complet echipate, secţie de radioterapie şi secţie de transplant medular".

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro