• polițiștii Serviciului Rutier au desfășurat o acțiune preventivă, în trafic, pentru ca ziua de 18 septembrie să devină o zi fără persoane decedate din accidente rutiere • activitățile polițiștilor continuă și se vor concentra pe combaterea conducerii agresive, încălcarea regimului legal de viteză, conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice ori a substanţelor psihoactive, folosirea necorespunzătoare a telefonului mobil sau traversarea neregulamentară
Accidente rutiere grave, chiar mortale, pot fi evitate dacă participanții la trafic respectă regulile de circulație. Dintr-o mică greșeală, se poate ajunge la o tragedie.
Pentru a atrage atenția șoferilor și pietonilor, în perioada 16-22 septembrie, polițiștii rutieri intensifică acțiunile pentru reducerea numărului accidentelor rutiere şi a consecinţelor acestora. Activitățile sunt desfășurate în cadrul Proiectului ”ROADPOL Safety Days”, destinat conștientizării tuturor categoriilor de participanți la traficul rutier cu privire la importanța respectării regulilor de circulație.
Miercuri, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au organizat și desfășurat o acțiune preventivă, în trafic, pentru ca ziua de 18 septembrie să devină o zi fără persoane decedate din accidente rutiere produse pe drumurile din Europa. Au fost distribuite pliante cu mesajul ”Rămâi în viață și salvează vieți!”.
Potrivit polițiștilor, acțiunea a urmărit și conştientizarea conducătorilor auto cu privire la riscul implicării în evenimente rutiere, pe fondul consumului de băuturi alcoolice sau substanțe interzise. Subiectele abordate au fost legislația incidentă domeniului, aspectele medicale, psihologice și sociale ale consumului.
”Acțiunile vor continua pe întreaga perioadă de desfășurare a proiectului Roadpol Safety Days și se vor concentra pe combaterea conducerii agresive, încălcarea regimului legal de viteză, conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice ori a substanţelor psihoactive, folosirea necorespunzătoare a telefonului mobil, nepurtarea centurii de siguranţă sau traversarea neregulamentară a drumului public, întrucât comportamentul participanţilor la traficul rutier rămâne cel mai important obstacol în îndeplinirea obiectivelor în domeniul siguranţei rutiere”, au precizat reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Brăila.