Mergi la conţinutul principal

Mesajul poliţiştilor şi elevelor de liceu, pentru prevenirea violenţei asupra femeilor

reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar, au marcat Ziua Internaţională pentru Eliminarea Violenţei asupra Femeilor • în data de 25 noiembrie, la Brăila Mall, elevele din cadrul Liceelor “Panait Cerna” şi “Hariclea Darclee” au transmis mesaje antiviolenţă

 

În cadrul campaniei menite să pună “Stop” violenţei asupra femeilor, poliţiştii brăileni, cu ajutorul elevelor adolescente din cadrul unui licee, au organizat o acţiune cu mesaje clare. La data de 25 noiembrie, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Brăila, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Brăila, Liceul Teoretic “Panait Cerna”, Liceul de Arte “Hariclea Darclée” şi Brăila Mall au marcat “Ziua Internaţională pentru Eliminarea Violenţei asupra Femeilor.

Totodată, aceştia au lansat şi Campania de prevenire “UNITE, pentru a opri violenţa asupra femeilor”, iniţiată de poliţiştii brăileni.

După-amiaza zilei de luni a adus în Brăila Mall mesajul elevelor din cadrul celor două licee din Brăila, cu privire la semnificaţia Zilei Internaţionale pentru Eliminarea Violenţei asupra Femeilor. Iniţiativa instituţiilor brăilene se alătură demersului Organizaţiei Naţiunilor Unite, care marchează în perioada cuprinsă între 25 noiembrie - Ziua internaţională pentru eliminarea violenţei împotriva femeii şi 10 decembrie - Ziua drepturilor omului - «16 zile de activism împotriva violenţei bazate pe diferenţa de gen». “În prezenţa reprezentantului Inspectoratului Şcolar Judeţean Brăila, a conducerii Liceului Teoretic “Panait Cerna” Brăila şi a complexului comercial Brăila Mall, a cadrelor didactice de la cele două licee din municipiu şi a cetăţenilor prezenţi la manifestare, reprezentantul poliţiei a reamintit că violenţa asupra femeilor este una dintre cele mai răspândite încălcări ale drepturilor omului din lume. Are loc acasă, pe stradă, la şcoală, la locul de muncă ori în spitale. Într-o măsură mai mare sau mai mică, violenţa este prezentă în toate ţările din lume, indiferent de etnie, rasă, vârstă, mediul de provenienţă, venit sau nivelul de educaţie. Prin această campanie dorim să atragem atenţia cetăţenilor asupra gravităţii fenomenului de violenţă domestică, ce implică nu doar costuri personale, ci şi de natură economică şi socială, precum şi asupra importanţei raportării la poliţie a tuturor cazurilor de violenţă domestică, indiferent dacă este vorba de victime sau martori la această infracţiune”, au transmis reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila.

Activitatea a continuat cu un flashmob, care a constat într-un moment artistic susţinut de elevii celor două licee, prin care s-a dorit atragerea atenţiei cetăţenilor cu privire la gravitatea fenomenului de violenţă domestică şi importanţa sesizării autorităţilor despre astfel de fapte. Ulterior, poliţiştii, împreună cu elevii, au oferit persoanelor aflate în incinta complexului comercial pliante cu informaţii referitoare la formele de manifestare a violenţei domestice, aspectele pe care trebuie să le aibă în vedere victima în timpul unei agresiuni, serviciile de care poate beneficia şi instituţiile la care poate apela pentru a obţine ajutor. Orice formă de violenţă trebuie reclamată la poliţie prin apelul de urgenţă 112.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro