Mergi la conţinutul principal

Mesaje antiviolență ale elevilor brăileni, de Ziua Mondială a Teatrului

* la data de 27 martie, elevii Liceului de Arte ”Hariclea Darclee” Brăila au avut posibilitatea de a-și arăta măiestria, acompaniați de profesorii de specialitate și actori de renume ai teatrului brăilean * luni seara, a fost un spectacol dedicat în primul rând elevilor brăileni, realizat de elevii Liceului de Arte ”Hariclea Darclee” Brăila, în cadrul Proiectului pentru reducerea violenței fizice și psihologice

 

 

 

Ziua de 27 martie, cunoscută în întreaga lume drept Ziua Mondială a Teatrului, a constituit un bun prilej pentru elevii Liceului de Arte ”Hariclea Darclee” Brăila de a-și arăta măiestria, acompaniați de profesorii de specialitate și actori de renume ai teatrului brăilean.

Potrivit comunicatului transmis de la Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Brăila, Sala ” Măcrin” a Teatrului ”Maria Filotti” Brăila a găzduit, luni seara, un spectacol dedicat în primul rând elevilor brăileni, realizat de elevii Liceului de Arte ”Hariclea Darclee” Brăila, în cadrul Proiectului pentru reducerea violenței fizice și psihologice - ,,Arta purifică sufletul de praful vieții de zi cu zi” (Pablo Picasso), derulat de Inspectoratul de Poliție Județean Brăila, în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Brăila, Primăria Municipiului Brăila, Inspectoratul de Jandarmi Județean Brăila și Centrul Regional Galați al A.N.I.T.P. ”În debutul manifestării, directorul Liceului de Arte Hariclea Darclee” Brăila a prezentat importanța zilei pentru tinerele generații și scopul proiectului, derulat cu contribuția elevilor și a cadrelor didactice ale unității de învățământ pe care o reprezintă. Reprezentanții Poliției și Jandarmeriei au transmis importanța și utilitatea educației peer to peer, în care elevii transmit într-o manieră tinerească, artistică și învață unii de la alții conduite dezirabile, acceptate în școală, familie și societate. Activitățile au fost organizate sub forma unor ateliere artistice, în care teatrul și pictura au fost modalitățile de exprimare nonviolentă și antibullying ale elevilor brăileni pentru colegii lor din celelalte licee din județul Brăila. Un mic moment artistic pregătit de elevii claselor de gimnaziu ai unității de învățământ, coordonați de profesorul Cristian Mihai și intitulat sugestiv ”Spune cuiva, oricui” a fost prezentat cu scopul de a sensibiliza publicul tânăr cu privire la fenomenul de bullying și cyberbullying și de a transmite un mesaj de urmat pentru toți elevii care, la un moment dat, sunt implicați în astfel de comportamente, în calitate de victime, autori sau martori”, se mai arată în comunicatul de la IPJ Brăila.

Spectacolul a culminat cu povestea emoționantă a Annei Frank, o adolescentă rebelă, cu aspirații și idealuri, piesa ”Jurnalul Annei Frank” fiind ilustrată cu măiestrie și profesionalism de elevii Liceului de Arte ”Hariclea Darclee” Brăila, într-o sublimă adaptare a doamnei profesor Nicoleta Brânzia.

Elevii au adus în atenție faptul că adolescența trăită în timpul celui de-al Doilea Război Mondial avea elemente comune cu interacțiunile prezente întâlnite între elevi, dar contextul istoric îngrădea liberul arbitru al personalității în formare.

La activitățile artistice au fost prezenți, sub îndrumarea cadrelor didactice și elevi de la Liceul Teoretic ”C-tin Angelescu” Ianca, Liceul Tehnologic ”Nicolae Oncescu” Ianca, Colegiul Național ”Ana Aslan” Brăila, Colegiul Național Pedagogic ”D.P. Perpessicius” Brăila, Liceul de Arte ”Hariclea Darclee” Brăila, care au adus bucuria adolescenței și un model de urmat pentru tineri în primitoarea sală a Teatrul ”Maria Filotti” Brăila.

Proiectul se înscrie în seria demersurilor instituționale realizate în baza Planului Teritorial Comun de Acțiune pentru creșterea gradului de siguranță a elevilor și a personalului didactic și prevenirea delincvenței juvenile în incinta și în zonele adiacente unităților de învățământ preuniversitar în anul școlar 2022-2023, coordonat la nivelul Instituției Prefectului – Județul Brăila.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro