Mergi la conţinutul principal

Merkel se opune limitării liberei circulaţii a muncitorilor în UE

Într-un interviu pentru Sunday Times, Merkel a declarat că nu va sprijini nicio limitare a libertăţii de mişcare în cadrul blocului compus din 28 de naţiuni. "Germania nu se va juca cu principiile fundamentale ale liberei circulaţii în UE", a declarat Merkel pentru ziar.
Cameron, care intenţionează să organizeze un referendum pe tema rămânerii Marii Britanii în Uniunea Europeană dacă formaţiunea sa conservatoare va câştiga alegerile din 2015, a afirmat că vrea să răspundă îngrijorărilor din rândul alegătorilor legate de imigraţie. El caută totodată să contrabalanseze creşterea în popularitate a partidului eurosceptic UKIP, care militează pentru niveluri mult mai reduse de imigraţie în regat.
Sunday Times a relatat anterior că liderul conservator are în vedere stabilirea unui prag pentru numărul de imigranţi slab calificaţi din cadrul UE care pot veni să îşi caute de lucru în Marea Britanie, ceva ce ar presupune o reformă semnificativă a legislaţiei europene. În context, potrivit Sunday Times, Merkel ar fi dispusă să discute cu Cameron referitor la posibile restricţii asupra muncitorilor din UE care urmăresc să profite de sistemele de ajutoare sociale din alte ţări membre. "Cred că este nevoie de rezolvarea acestora într-o manieră care să combată abuzurile", a adăugat ea.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro