Merkel consideră dure măsurile economice din România | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Merkel consideră dure măsurile economice din România

"Am discutat despre efectele crizei economico-financiare. Ştiu că în România, în momentul de faţă, sunt aplicate nişte măsuri destul de dure. Eu cred că odată create structurile, acest lucru ar constitui o bază de pe care se poate construi o creştere economică", a spus ieri, după o întrevedere cu preşedintele Traian Băsescu, cancelarul german Angela Merkel. Merkel a precizat că, la Consiliul European, a discutat cu şeful statului român despre felul în care România poate să absoarbă mai bine fondurile europene, arătând că aceste fonduri pot să contribuie la cooperarea economică, iar Germania poate să acorde şi asistenţă în acest sens.
Cancelarul german a mai menţionat că pentru întreprinzătorii germani care doresc să investească şi pe viitor în România este important să existe transparenţa în domeniul justiţiei, subiect care s-a regăsit şi el pe agenda discuţiilor bilaterale. "Domnul preşedinte a subliniat că o serie de norme au fost adoptate şi implementate", a spus Merkel.

Băsescu a apreciat că vizita Angelei Merkel reprezintă o încurajare pentru România

În cadrul întâlnirii de ieri de la Palatul Cotroceni, Băsescu şi Merkel au discutat şi despre Republica Moldova, Transnistria şi Balcanii de Vest, cancelarul german apreciind că este de interes comun rezolvarea problemelor din această regiune. "Este o vizită importantă. M-am întâlnit şi cu reprezentanţii comunităţii germane. Mă bucur în perspectiva vizitei la Cluj. Vreau să mulţumesc pentru integrarea minorităţii germane, care este o punte de legătură între România şi Germania, o contribuţie esenţială pentru relaţiile noastre strânse", şi-a încheiat Merkel discursul.
Preşedintele Traian Băsescu a precizat, la finalul întrevederii avute cu cancelarul german Angela Merkel, că vizita oficialului german la Bucureşti reprezintă pentru România o încurajare de a continua procesul de integrare în Uniunea Europeană. El a enumerat temele abordate în cadrul discuţiilor: relaţia bilaterală, necesitatea creşterii nivelului de performanţă a justiţiei româneşti în baza Mecanismului de Cooperare şi Verificare, probleme legate de accesul României în spaţiul Schengen, probleme legate de strategia României pentru integrarea populaţiei rome, Strategia energetică a UE şi susţinerea pentru proiectul Nabucco, dar şi luarea în consideraţie a proiectului AGRI, strategia Dunării, summitul NATO şi summitul OSCE din acest an, Balcanii de Vest şi problematica legată de Republica Moldova.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro