Cinci elevi ai Liceului Teoretic "Nicolae Iorga" au obţinut menţiuni la Concursul Naţional de Referate şi Comunicări Ştiinţifice "Ştefan Procopiu". Competiţia cu participare internaţională a ajuns anul acesta la ediţia a XXIV-a şi a avut loc în perioada 9 - 10 mai, la Colegiul Tehnic "Gheorghe Cărtianu" din Piatra Neamţ.
Georgiana Nicolaie, Teodora Turtoi, Iuliana Şişu, Ioana Ştefan şi Victor Gheoca au câştigat menţiuni la Secţiunea Fizică - elevi de liceu. Lucrările cu care au participat au fost "Privind spre Univers" şi "Lumea antică văzută în spaţiu". Profesorii coordonatori au fost Iuliana Calciu şi Liliana Marin, cu sprijinul directorului liceului, prof. Simona Doroftei.
Concursul este structurat pe trei secţiuni: Fizică (elevi de liceu), Ştiinţe (elevi de gimnaziu) şi Ştiinţe şi Tehnologii (elevi de liceu), iar profesorii pot participa cu lucrări la Secţiunea Metodică şi Secţiunea Ştiinţifică. La activităţile desfăşurate în cadrul concursului au fost prezenţi 16 elevi de la liceul "Gayi Teknik Ze Anadolu Meslek Lisesi" din Ankara, însoţiţi de doi profesori, un profesor de tehnologie şi un profesor de limba engleză, activitatea lor fiind inclusă în Proiectul "Aplicaţii Tehnologice în Europa".
Profesorii implicaţi în organizarea concursului au depus eforturi pentru ca totul să se desfăşoare în condiţii foarte bune. Din colectivul de organizare au făcut parte prof. Mariana Paleu, directorul liceului gazdă din Piatra Neamţ, preşedintele Fundaţiei, prof. Cezarina Moroşanu, director adjunct, coordonator proiect, prof. Emilia Lupei, director adjunct, prof. Simion Ţăranu, director adjunct, prof. Silvia Pruteanu, coordonator proiect, prof. Felicia Maftei, prof. Constanţa Şalaru, consultanţi, prof. dr. Dana Ortansa Dorohoi, lect. dr. Paul Gasner, Facultatea de Fizică, Universitatea "Al. I. Cuza" Iaşi şi prof. Cristian Secară, Inspector Şcolar Fizică.
O echipă de la Colegiul Tehnic "Gheorghe Cartianu" din Piatra Neamţ, coordonată de prof. Constanţa Şalaru este înscrisă la Concursul Ştiinţific Naţional Interşcolar "Nicolaus Copernic", la care participă şi elevii de la Liceul "Nicolae Iorga", astfel încât a avut loc un schimb de experienţă între elevii de la cele două licee, legat de activităţile care urmează să se desfăşoare în cadrul proiectului.