Astăzi, cu începere de la ora 11.00, la sediul Muzeului Brăilei din Piaţa Traian nr. 3 va avea loc vernisajul expoziţiei etnografice "In Memoriam Liviu Mihăilescu (1935 - 1996)". Expoziţia este organizată în memoria fondatorului Secţiei "Etnografie" a Muzeului Brăilei, prof. Liviu Mihăilescu, şi cuprinde piese reprezentative intrate în patrimoniul muzeal de-a lungul timpului, ilustrând ocupaţiile şi meşteşugurile tradiţionale (agricultură, pescuit, vânătoare, păstorit, meşteşugurile casnice), viaţa spirituală şi comunităţile etnice.
1 iunie 1976 a fost data ce a marcat deschiderea primei expoziţii etnografice cu caracter permanent pe calea Galaţi nr.4 (imobil demolat în 1984), cea de-a doua fiind inaugurată 8 ani mai târziu, la 20 mai 1984, în clădirea situată în Grădina Publică.
Liviu Mihăilescu s-a născut la 6 mai 1935, în comuna Independenţa (satul Găuneşti), judeţul Călăraşi. A absolvit Liceul Ştirbei Vodă din Călăraşi şi Facultatea de Istorie-Geografie a Universităţii Bucureşti (1968). Între anii 1968-1990 a fost muzeograf, muzeograf principal şi şef de secţie la Muzeul Brăilei. A scris numeroase articole şi studii publicate în presa locală şi în reviste de specialitate. În anul 1979, a publicat lucrarea "Catalogul colecţiilor de etnografie şi artă populară ale Muzeului Brăilei". În urma cercetărilor de teren, a evidenţiat un patrimoniu specific zonei Brăilei, zonă considerată până atunci o pată albă pe harta etnografică a României. Studiile sale stau la baza patrimoniului etnografic brăilean şi au fost un punct de pornire pentru cercetările etnografice ulterioare.