Skip to main content

Memorandum de colaborare Braila -Odessa

Ieri s-a semnat la Braila un acord de colaborare intre Consiliul Regional Odessa si Consiliul Judetean Braila, in cadrul oferit de apartenenta celor doua zone la Euroregiunea "Dunarea de Jos". Documentul, semnat de presedintii celor doua consilii, vizeaza o intarire a relatiilor in domeniul economic, social, administrativ, cultural si sportiv.
Programul delegatiei din Odessa in judetul Braila a inceput ieri dimineata, cu o vizita la firma "Braiconf", dupa care a avut loc o intrevedere intre cele doua parti, in biroul presedintelui Consiliului Judetean Braila. In final, reprezentantii celor doua regiuni, Odessa si Braila, au semnat Memorandumul de colaborare, angajindu-se ca de acum inainte sa intensifice relatiile in toate domeniile. Presedintele Consiliului Judetean Braila, Gheorghe Bunea Stancu, a precizat ca isi doreste ca acest memorandum sa nu ramina litera moarta, la nivel de bune intentii, ci sa se materializeze in colaborari concrete in domeniul economic, social, administrativ, cultural si sportiv: "De obicei, foarte multe protocoale se semneaza de dragul de a se semna, dar eu am spus de la bun inceput ca noi dorim sa trecem mai departe de zona protocolara, de zona diplomatica si vom realiza si multe lucruri concrete".
La rindul sau, Mykola Skyoryk, presedintele Consiliului Regional Odessa, a declarat ca regreta faptul ca, de 10 ani, de cind s-a infiintat Euroregiunea, colaborarile in orice domeniu au fost destul de slabe. El si-a exprimat intentia de a schimba radical situatia, in anul 2009, cit Odessa va mai avea presedintia Euroregiunii: "Ne dorim sa actionam hotarit in directia sprijinirii cercului de afaceri romano-ucrainean, pentru o mai buna colaborare. Odata cu infiintarea Euroregiunii, cu dobindirea personalitatii juridice a acesteia, noi vom avea posibilitatea sa accesam acele fonduri europene legate de Trilaterala Romania- Ucraina -Republica Moldova si sa rezolvam mai multe probleme cu finantarea respectiva, mai ales in ce priveste domeniul ecologic. Pe malul Dunarii se afla numeroase asezari omenesti, dar si firme care produc poluare, iar noi, Romania si Ucraina, preluam efectul acesteia, asupra apelor fluviului. In discutiile noastre avem mai multe puncte comune decit subiecte care ne despart, iar unele controverse care tin de statele noastre ne depasesc, nu tin de noi si nu este de competenta noastra. In ceea ce ne priveste, noi trebuie sa colaboram cit mai mult posibil in plan local. In cadrul Euroregiunii au avut loc citeva actiuni comune in plan cultural si ne putem mindri cu asta, dar principala legatura pe care trebuie s-o avem este cea din domeniul economic. Eu, ca presedinte al Consiliului Regional, voi sprijini sustinut colaborarea economica dintre regiunile noastre si sper ca la urmatoarea sedinta comuna, care va avea loc anul viitor, sa venim deja cu rezultate concrete. Odessa va mai detine presedintia Euroregiunii inca un an si sper ca nivelul colaborarii in domeniul economic sa fie mult mai bun decit pina acum".

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

Director general: Monica Paraschiv

Director: Silvia Preda

Şef departament publicitate: Sorin Preda

Redactor Şef: Florentin Coman

Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu