Mergi la conţinutul principal

Membru în Guvern, Cătălin Canciu atacă PSD-ul

* fostul șef al ISJ Brăila dezgroapă o istorie veche după ce a găsit un anunț pe un site de executări * este vorba despre afacerea Lukoil, referitoare la un transfer dubios de terenuri în urma căruia o bucată din bulevardul Independenței a ajuns proprietate privată * Canciu îi propune primarului să răscumpere bucata de bulevard * în replică, primarul îi aduce aminte liberalului că transferul a fost vizat în CLM și de consilierii PNL și parafat de notarul Varga

 

Într-un comunicat de presă, ex-inspectorul școlar general Cătălin Canciu, în prezent secretar de stat în Ministerul Antreprenoriatului și Turismului, președintele Organizației Municipale a PNL Brăila, continuă atacurile la adresa PSD, dar mai ales la adresa primarului Marian Dragomir.

 

“De vânzare bulevard în Brăila!! Da, ați citit bine! O bucată de bulevard din orașul istoric Brăila, mai exact 1.320 mp din Bulevardul Independenței, fostul Bulevard Carol I, vechi de peste 130 de ani, este scoasă la vânzare prin licitație publică. Anunțul se găsește pe un site de executări, iar prețul de pornire a licitației este de 334.946 lei - https://www.executari.com/licitatie-171571-calea-galati-teren-intravilan-1320-mp-braila-braila.html?fbclidâIwAR2gqKCb5V-5jLe75b4HrnlfxbIkyrLa62XFZjQNWU6bRDedwPrJLfsXa2I .

Cum de s-a ajuns într-o asemenea situație? Răspunsul este simplu: prin "grija" socialiștilor aflați de zeci de ani la butoanele Brăilei! În anul 2003, în ciuda prevederilor constituționale și a tuturor legilor care protejează domeniul public, care spun clar că "terenurile care fac parte din domeniul public sunt inalienabile, insesizabile și imprescriptibile", PDSR (actualul PSD) a smuls din patrimoniul Brăilei o bucată din Bulevardul Carol și a vândut-o ca pe orice marfă.

Manevra a fost pusă la cale de fostul prefect social-democrat Mihai Manea și s-a perfectat prin hotărârea CLM Brăila nr. 85/2003. Practic, Mihai Manea, prin firma sa SC Tracon SRL, a devenit proprietar pe 1.320 mp din Bulevardul Carol, dând la schimb două terenuri pe care le deținea în Brăila. Proaspăt împroprietărit cu teren din domeniul public, Manea a vândut imediat bucata de bulevard către compania petrolieră Lukoil, care pusese ochii pe acest teren și voia să-și deschidă aici un centru zonal cu benzinărie și alte acareturi, chiar în vecinătatea Maternității. Acest tun imobiliar, care a dus la înstrăinarea unei părți din istoria Brăilei, i-a adus lui Mihai Manea un profit de 230.000 de euro!!”, povestește Canciu un episod vechi care a ținut prima pagină a ziarelor vremii. Liderul municipalei PNL continuă istoria:”Protestele brăilenilor au dus la inițierea unei dezbateri publice privind acordul de mediu, în urma căreia s-a stabilit că terenului cu pricina nu i se poate schimba destinația. Văzându-se cu planurile blocate, Lukoil a renunțat la business și terenul a fost revândut de firma antreprenoare Valbag, cea care reprezenta, de fapt, interesele rușilor în această afacere, bucata de bulevard ajungând, în cele din urmă, în posesia unui brăilean. Acest ultim proprietar, supărat că nu poate face nimic pe bulevardul cumpărat, l-a îngrădit la un moment dat mai mulți cu stâlpi din beton, pe care a scris Proprietate privată".

 

De la istorie secretarul de stat trece la prezent și dă cu barda: “Primarul Dragomir continuă astăzi, în aceeași manieră comunistă, bătaia de joc la adresa Brăilei, sluțind-o cu kitsch-uri ieftine, turnând smoală încinsă peste piatra cubică veche de peste 100 de ani, distrugându-i clădirile vechi și lăsându-i în paragină monumentele istorice”.

În final, Cătălin Canciu îi lansează o propunere primarului Marian Dragomir: „Domnule primar Dragomir, inițiați o hotărâre de CLM, prin care să fie cumpărată bucata lipsă din Bulevardul Carol, vândută în urmă cu două decenii de un coleg de-al dvs. de partid! Măcar atât puteți face!”

 

„În 2003 eram student”

Primarul Marian Dragomir ne-a transmis că nu comentează ”prostiile cu care dl Canciu încearcă să îi prostească pe brăileni. În 2003 eram student!”, adăugând doar că, la vremea respectivă, transferul de proprietate a fost votat inclusiv de consilierii locali PNL, actul fiind perfectat de un notar PNL (Vasile Varga n.r.).

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro