Mergi la conţinutul principal

Membrii CAF care au judecat cazul "valiza" au fost demisi

Comitetul Executiv al FRF a decis ca Daniel Florea, Valentin Epure si Marian Lupu, membri ai Curtii de Arbitraj pentru Fotbal (CAF), sa fie revocati din cauza neregulilor constatate de Comisia de analiza a legalitatii hotaririlor pronuntate de organismele jurisdictionale ale FRF in cazul "valiza".
Comisia formata din Constantin Anghelache si Dumitru Costin a prezentat, marti, Comitetului Executiv al FRF raportul referitor la legalitatea hotaririlor pronuntate de organismele FRF in cazul "valiza". Anghelache a declarat, intr-o conferinta de presa, ca membrii CAF au incalcat propriul regulament: "La Curtea de Arbitraj pentru Fotbal am constatat incalcari ale regulamentului propriu de catre CAF. Articolul 14 a fost incalcat. Daca cele patru parti implicate, U Cluj, Steaua, Gigi Becali si Petre Marin au constituit o parte si l-au nominalizat pe Daniel Florea, era necesar ca FRF, cea care a declansat acest caz, sa fie notificata si sa-si desemneze propriul arbitru, conform regulamentului. Daniel Florea a omis sa informeze FRF cu sau fara intentie. Din cauza procedurilor pe care le-au incalcat s-a ajuns la schimbarea deciziei".
Deocamdata, CAF isi va continua activitatea cu cinci membri, urmind sa fie completata ulterior componenta acestui organism
De asemenea, membrii Comisiei de Disciplina si cei ai Comisiei de Apel au primit un ultim avertisment, pentru vicii de procedura in judecarea acestui caz.
Echipa Steaua Bucuresti a fost penalizata, la 4 iunie, cu sapte puncte, iar formatia Universitatea Cluj cu sase puncte de catre Comisia de Disciplina a Federatiei Romane de Fotbal (FRF), dupa scandalul "valiza cu bani" din ultima etapa a Ligii I, sezonul 2007/2008. De asemenea, finantatorul Gigi Becali a fost suspendat timp de doi ani si i s-a interzis accesul pe orice stadion pe aceeasi perioada si a primit o amenda de 200.000 de lei, iar presedintele gruparii ardelene, Anton Dobos, a primit aceeasi sanctiune ca Gigi Becali. De asemenea, jucatorii Gigel Coman (Universitatea Cluj) si Petre Marin (Steaua) au fost suspendati cite sase luni si amendati cu 180.000 de lei. Comisia de Apel a pastrat aceste sanctiuni, dar Curtea de Arbitraj pentru Fotbal (CAF) a anulat toate deciziile luate de Comisia de Disciplina. Becali a primit din partea CAF o suspendare de sase luni, care nu ii interzice accesul pe stadion.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu