Mega-angajările de la Judeţean, aproape de final. Rezultate ciudate pentru asistenţi medicali | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Mega-angajările de la Judeţean, aproape de final. Rezultate ciudate pentru asistenţi medicali

• note mari la proba scrisă, note mici la interviu şi invers - cam astea sunt rezultatele finale obţinute de candidaţii care au concurat pentru cele 31 posturi de asistenţi medicali generalişti • câteva persoane ne-au sesizat  aceste “ciudăţenii”, postate pe site-ul Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila • explicaţia găsită de unitatea sanitară a fost că emoţiile candidaţilor au dus la aceste diferenţe majore de notare

 

Cele 68 de posturi scoase la concurs de Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila, la începutul acestui an, sunt la un pas de a fi ocupate, după ce unitatea sanitară a organizat mai multe concursuri. Bătălia pe locurile vacante a fost mare, căci numai pentru cele 31 de posturi disponibile pentru asistenţi medicali, s-au înscris 221 persoane. Rezultatele finale sunt, la prima vedere, ciudate, pentru că diferenţa dintre nota obţinută de candidaţi la scris şi cea obţinută la interviu este uriaşă. Deşi au fost depuse contestaţii, acestea au fost respinse.

Pentru cele 31 posturi de asistenţi medicali generalişti (debutanţi, cu studii postliceale şi principali - pentru spital şi Unitatea de Primiri Urgenţe), şi-au depus dosarele 221 persoane. Iniţial, au fost admise 197 dosare, iar în urma soluţionării contestaţiilor au mai fost declarate “admis” alte 9 dosare, adică în total 206 candidaţi admişi. Trebuie menţionat faptul că au existat persoane declarate “respins” în primă fază, pentru că nu depuseseră anumite acte la dosarul de concurs, apoi pe listele finale cu rezultatele selecţiei de dosare, apar admise, deşi nu au depus nicio contestaţie, ci pur şi simplu s-ar fi dus la spital şi ar fi depus documentele lipsă.

A urmat apoi proba scrisă, unde doar 113 candidaţi au reuşit să obţină punctaje peste 50. După proba interviului, ultima de altfel din concurs, au fost admise doar persoanele care au obţinut primele 31 note cele mai mari. Tocmai, aici apare “ciudăţenia”, semnalată de câteva persoane la redacţia ziarului “Obiectiv - Vocea Brăilei”, care au dorit să-şi păstreze anonimatul. Spre exemplu, o candidată a obţinut la examenul scris 90 puncte, iar la interviu a obţinut doar 50 puncte, media finală fiind 70 şi, implicit, respinsă. A făcut contestanţie pentru proba interviului, însă i-a fost respinsă “conform art. 34, alin. 1, lit. b) din HG 286/2011 - punctajele au fost acordate potrivit planului de interviu, întrebărilor formulate şi răspunsurilor candidatului în cadrul interviului”, aşa cum se arată pe site-ul Spitalului Judeţean. Un alt candidat care a luat 82 puncte la scris, a fost respins la interviu, fără a fi menţionat motivul şi nici nota, potrivit rezultatelor afişate pe site-ul spitalului. Acelaşi candidat a făcut contestaţie, dar surpriză!, i-a fost respinsă şi aceasta, motivul fiind acelaşi, scris mai sus, pentru cealaltă candidată.

La concursul pentru ocuparea singurului post de asistent medical pentru laborator, toţi cei 6 candidaţi au obţinut note mari la scris (95 pct, 92 pct, 91 pct etc), şi doar o singură persoană a reuşit să ia notă mare şi la interviu, puţin peste 83 puncte. Restul, au fost picaţi cu 20 puncte, cu 37,5 pct sau cu 25,75 pct. O situaţie similară întâlnim şi la concursul pentru ocuparea celor 4 posturi vacante de asistenţi principali la Unitatea de Primiri Urgenţe. Candidatul care a obţinut cea mai mare notă la scris, 93 puncte, a fost respins la interviu, cu 30 puncte. În schimb, au fost admise persoane care au obţinut punctaje între 53 şi 75 puncte, potrivit site-ului SJU.

 

Emoţiile candidaţilor ar fi fost de vină pentru diferenţa de note, susţine Spitalul Judeţean

Aceleaşi persoane ne-au sesizat că unele subiecte nu au fost din bibliografia afişată pe site, ba chiar asistenţii ar fi fost puşi să descrie tratamentul curativ, în condiţiile în care acest lucru intră în competenţa doctorilor. Iar la proba orală, cele două subiecte nu ar fi fost notate cu câte 50 puncte fiecare, ci unul cu 60 puncte, iar celălalt cu 40 puncte, fără a se preciza în regulament şi metodologie care sunt criteriile care stau la baza acestei evaluări, au mai susţinut persoanele respective. O altă nemulţumire ar fi faptul că regulamentul de organizare şi desfăşurare a concursului nu a fost afişat conform HG 286/2011, mai precis nu era specificat pentru proba scrisă cine şi când întocmeşte subiectele, grila de notare şi cine şi când întocmeşte subiectele pentru proba interviului şi cea practică.

Am cerut punctul de vedere al managerului Delia Râşnoveanu, însă aceasta ne-a răspuns printr-un SMS, abia la ora 14.00, că nu este în Brăila, deşi, conform site-ului Spitalului Judeţean, în fiecare zi de miercuri, între orele 13.00 şi 14.00, este program de audienţă la manager. Ne-a răspuns, în scris, directorul medical Alina Neacşu, care e şi purtătorul de cuvânt al SJU. “Diferenţele de notă dintre proba scris şi oral se pot explica prin gradul de emotivitate al fiecărui candidat  şi cunoaşterea bibliografiei. Toate informaţiile cu privire la examenele ce au fost susţinute în cadrul SJU Brăila sunt publicate pe site-ul spitalului. Subiectele de la proba practică, precum şi grilele de la examenul scris au fost din cadrul bibliografiei de concurs. Toate concursurile au aceeaşi metodologie ce presupune: publicarea subiectelor (grile) cu 48 ore înainte de concurs, în ziua concursului se alege varianta, tematica de concurs este afişată pe site conform legislaţiei în vigoare. La fiecare probă, atât scrisă cât şi orală, a existat posibilitatea contestării. Comisia de contestaţie a avut membri diferiţi de comisia de examinare”, este răspunsul oferit de unitatea sanitară.

Am revenit cu un apel la managerul Râşnoveanu, în cursul zilei de ieri, însă tot fără răspuns.

 

Rezultatele finale şi pentru posturile de infirmiere la UPU

În cursul zilei de joi, au fost afişate şi rezultatele finale la concursul pentru ocuparea a 4 posturi de infirmiere la UPU. Pentru cele patru posturi de la UPU, au fost admişi patru candidaţi, care au obţinut punctaje între 76 şi 91. La acest concurs nu există diferenţe majore între notele obţinute la examenul scris şi cele de la interviu. Până la ora închiderii ediţiei de vineri, rezultatele finale pentru cele 9 posturi de infirmiere în spital nu fuseseră postate pe site-ul spitalului.

Pentru postul de şofer s-au înscris 12 persoane, din care au fost admise 7, la selecţia dosarelor. La proba practică, un candidat a picat, iar la proba scrisă au fost admişi toţi cei rămaşi în cursa pentru postul disponibil. La final, a fost admis un singur candidat, care a obţinut cel mai mare punctaj la toate probele. Pentru postul de fochist, s-au înscris 13 persoane, dintre care doar 12 au fost admise după selecţia dosarelor. La proba practică, au fost admise doar 7 persoane, iar alte două au absentat. Într-un final, a fost admis candidatul cu cel mai mare punctaj obţinut la toate probele. Pentru postul de zugrav, au depus dosarul 16 persoane, dintre care doar 9 au fost admise, după analiza dosarelor, iar la final a fost admis un singur candidat, cu media finală cea mai mare, după ce a trecut prin toate probele. În cazul postului de lăcătuş, s-au înscris 29 persoane, dintre care au fost admise 16. După proba practică, au mai rămas doar 11 candidaţi în cursă, iar la final candidatul cu punctajul cel mai mare a câştigat locul vacant.

De menţionat faptul că în cazul celor patru concursuri pentru şofer, fochist, zugrav şi lăcătuş, nu s-au înregistrat diferenţe mari între notele obţinute la proba practică şi interviu.

Spitalul Judeţean a găsit şi un fiziokinetoterapeut.

În săptămânile ce urmează, se vor desfăşura ultimele probe din cadrul concursurilor pentru ocuparea posturilor de îngrijitoare curăţenie, registratori medicali, statistician medical, liftieri, garderobieri, brancardier, auditor şi tehnician.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro