Mergi la conţinutul principal

Medicul legist Gina Ilie, la un pas de a fi atacată de un om al străzii, pericol public

ieri, un brăilean de 28 de ani a venit la sediul Asistenţei Sociale şi a aruncat cu înjurături şi ameninţări, fiind supărat că nu are unde locui • acesta a stat pe timpul iernii într-un centru de protecţie, din cartierul Vidin, dar a omis să lase o cerere prin care solicita să rămână în continuare în centru • a venit acum la Direcţia de Asistenţă Socială, cerând ca problema lui să se rezolve pe loc • după scandalul din interior, bărbatul a ieşit în stradă şi a dat cu ochii de medicul legist Gina Ilie, consilier municipal, la care a început să urle cerându-i să îi rezolve problemele • dr. Gina Ilie spune că îl cunoaşte, deoarece i-a făcut de-a lungul timpului expertizări psihologice

 

Consilierul municipal Gina Ilie, şef al Serviciului de Medicină legală Brăila, a fost agresat verbal de un om al străzii cu un comportament extrem de violent. Vineri, individul de 28 de ani a băgat groaza, mai întâi, în angajatele de la Direcţia de Asistenţă Socială, pe care le-a ameninţat şi le-a înjurat ca la uşa cortului, supărat că nu i se rezolvă imediat problema cazării într-un centru social, unde a locuit pe timpul iernii. După ieşirea din sediul instituţiei de pe Bulevardul Cuza, individul agresiv a dat cu ochii de dr. Gina Ilie şi a luat-o pe aceasta la rost, fiind nevoie de intervenţia agenţilor de pază de la “My Security” şi apoi a poliţiştilor, care l-au preluat pe scandalagiul din stradă şi l-au dus la Poliţia Municipiului, unde i-au aplicat o amendă.

Nebunia s-a declanşat încă de dimineaţă, după ce Daniel N. a ajuns la sediul Direcţiei de Asistenţă Socială (DAS) şi toată lumea a intrat în panică, asta pentru că nimeni nu a avea curajul să reacţioneze în vreun fel. Bărbatul agresiv verbal o ţinea pe a lui şi arunca vorbe grele în toate direcţiile. Toată lumea aflată în zonă nu ştia cum să fugă pentru a evita vreo eventuală altercaţie violentă. După cum ne-a informat directorul DAS, Nicoleta Oancea, cel în cauză este om al străzii, fiind în evidenţe de mai mult timp. Ieri, el a venit să îşi exprime nemulţumirea cu privire la faptul că nu mai poate locui în Centrul Social din cartierul Vidin. Problema a fost că el nu depusese la timp cererea prin care îşi exprima dorinţa de a rămâne în continuare în centru, asta în condiţiile în care alte persoane au făcut-o. Acum, cel în cauză a venit la sediul instituţiei şi a formulat cererea, după care i s-a explicat că problema lui va fi analizată, însă el voia ca totul să se rezolve “pe loc”. Şefa instituţiei ne-a declarat că i s-a explicat că poate rămâne în centru, însă cu respectarea unui regulament. Sursa citată spune că nu este prima dată când persoana în cauză este evacuată din centrul social, pentru că provoacă scandal şi nu ţine cont de normele impuse. “I s-a spus celui în cauză să depună actele cerute şi se va decide, el a venit după două zile să formuleze cererea pentru a fi găzduit în centrul social. Din totalul de 160 de persoane din centru, protejate pe timpul iernii, 13 persoane au formulat solicitare pentru a rămâne în continuare acolo, dar el nu a făcut acest lucru, ci a venit mai târziu. Oricum totul s-a rezolvat dar el voia imediat. Nu este primul incident cu această persoană. Pentru a rămâne în centru, fiecare persoană trebuie să se supună unui regulament intern, el a mai fost evacuat din cauza comportamentului”, a precizat Nicoleta Oancea.

 

I-a căşunat pe medicul Gina Ilie

În final, după ce angajatele de la DAS au fost nevoite să suporte tot spectacolul şi vorbele grele ale vizitatorului, acesta s-a liniştit şi a ieşit din sediu. În faţa instituţiei, pe Bulevardul Cuza, avea să urmeze partea a doua a scandalului. Omul străzii a dat cu ochii de dr. Gina Ilie, pe care o cunoştea întrucât aceasta îi efectuase unele expertize psihiatrice, după cum ne-a explicat chiar ea. În prezent consilier municipal, dr. Ilie s-a trezit atacată verbal, evident tot cu vorbe grele, de către bărbatul care îi cerea să îi rezolve problema, în calitate de consilier, să vorbească cu primarul şi să îi găsească un loc unde să stea. Dr. Ilie ne-a explicat că persoana în cauză are probleme serioase şi ar trebuie să stea într-un spital undeva, întrucât chiar reprezintă un pericol pentru oameni, din punct de vedere al comportamentului. “A venit la maşina mea, nu a apucat să îmi spargă geamul dar s-a lăsat pe oglindă, numai că aceasta este rabatabilă. Am suportat consecinţele ca şi consilier. Mi-a spus că din cauza celor care conduc oraşul, el nu are unde să locuiască, că l-au dat afară din centrul de locuinţe sociale şi mi-a cerut să îi rezolv problema. Ţipa şi vorbea urât, nu m-a lovit, dar a fost nevoie de intervenţia agenţilor de pază. L-am mai întâlnit, i-am făcut mai multe expertize psihiatrice, este un tip periculos şi poate face mult rău. Oamenii aceştia trebuie internaţi undeva”, ne-a declarat dr. Gina Ilie. Tot ea ne-a spus că după incident, cel în cauză a fost preluat de un echipaj de poliţie.

De la Biroul de Presă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila ni s-a comunicat faptul că, în urma sesizării privind incidentul din stradă, un echipaj de ordine publică s-a deplasat în zona respectivă şi l-a preluat pe bărbat, acesta fiind condus la sediul Poliţiei Municipiului. Sesizarea a fost făcută de agenţii unei firme private de pază care, după ce au văzut ce se întâmplă, au intervenit pentru protecţia dr. Ilie şi apoi au anunţat poliţia. Totul s-a liniştit în final, fără alte incidente violente, bărbatul fiind dus la Poliţie şi amendat cu 200 lei conform Legii 61/1991 privind sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro