Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Medicii isi pot cumpara cabinetele medicale in rate

Pina la sfirsitul lunii iulie, toti medicii din Braila trebuie sa cumpere cabinetele medicale amenajate in spatii care apartin Primariei si in care isi desfasoara activitatea de ani buni, aceasta fiind o prevedere a OUG 110/2005 privind vinzarea spatiilor proprietate privata a statului sau a unitatilor administrativ-teritoriale, cu destinatia de cabinete medicale.
Primarul municipiului, Constantin Cibu, a declarat ca a reusit sa puna in vinzare primul lot de cabinete medicale, situate in prelungirea strazii Grivita, oferind medicilor facilitatea de a cumpara aceste cabinete in rate, dupa ce au platit un avans. Cibu este nemultumit insa ca a fost acuzat de faptul ca i-a silit pe medici sa plateasca toti banii o data si ca ei nu au aceasta posibilitate.
"Rugamintea mea catre cei care au cumparat cabinetele a fost sa sprijine bugetul local, respectiv sa achite un avans si jumatate din valoare sa o plateasca in rate. Eu nu am obligat pe nimeni sa dea toti banii o data. Este adevarat ca o mare parte dintre medici au facut mai mult decit le-am cerut, au achitat suma integral, si nu pot decit sa le multumesc ca au ajutat bugetul local", a spus primarul.
Desi sumele pe care trebuie sa le plateasca pentru aceste spatii sint extrem de mici, trei medici care au cabinete pe strada Grivitei, nu au fost de acord sa achite avansul, primarul aceptind varianta de a da banii in rate.
"Este vorba despre dr. Ana Negoita care a obtinut o suprafata de 170 metri patrati, cu 50 euro/mp. Este o facilitate extraordinara, a obtinut un apartament de 3 camere la 280 milioane de lei vechi.
De asemenea, dr. Nedelcu a obtinut 32 mp cu 26 de milioane de lei vechi, iar dr. Coltofeanu a primit 33 mp cu 27 de milioane de lei vechi. Poate nu au bani, am acceptat sa plateasca in rate", a spus Constantin Cibu.
Acesta a mai precizat ca vinzarea acestor cabinete medicale a fost tergiversata foarte mult de viceprimarul Daniela Vasioiu care raspundea de acest domeniu si a fost nevoie de interventia primarului pentru organizarea comisiei si efectuarea de masuratori cadastrale.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii