Mergi la conţinutul principal

Medicii de familie vor picheta, joi, Prefectura şi Casa de Sănătate

• la protest vor participa şi pacienţi  • medicii vor să avertizeze că sistemul naţional de asistenţă primară are probleme grave şi trebuie să sufere schimbări, pentru ca actul medical să fie de calitate, iar pacienţii să nu aibă de suferit

 

S-a umplut paharul medicilor de familie! Aceştia acuză grave probleme în sistemul naţional de asistenţă primară şi vor să avertizeze prin acţiuni de protest actuala clasă politică, precum şi instituţiile responsabile. În acest sens, Societatea Medicilor de Familie Brăila va picheta joi, 2 noiembrie, la ora 11.00, atât în faţa Prefecturii, cât şi în faţa sediului Casei Judeţene pentru Asigurări de Sănătate. Ca o noutate, pacienţii se vor alătura medicilor de familie la protest.

De asemenea, pichetări au loc în toată ţara, la aceeaşi oră. Acţiunile vin în urma deciziei luate în cadrul Coaliţiei “Solidari pentru Sănătate”.

Pe 15 noiembrie, Coaliţia va organiza un miting la Bucureşti, în cadrul căruia organizatorii şi-au propus să arate că în România nu se mai poate asigura asistenţă medicală primară în lipsa unor schimbări fundamentale care să asigure calitatea adecvată a actului medical. Şi la acest protest vor participa atât medici, cât şi pacienţi.

 “Coaliţia «Solidari pentru Sănătate» a decis să avertizeze prin acţiuni de protest actuala clasă politică, precum şi instituţiile responsabile, privind sustenabilitatea sistemului naţional de asistenţă medicală primară cu privire la situaţia de criză majoră prelungită în care se află acest segment de îngrijire a pacienţilor”, se arată într-un comunicat de presă emis de SNMF.

Coaliţia “Solidari pentru Sănătate” a fost înfiinţată pe 28 octombrie, la Bucureşti, iar din ea fac parte: Societatea Naţională de Medicina Familiei (SNMF) – reprezentată de dr. Rodica Tănăsescu, Federaţia Naţională a Patronatelor Medicilor de Familie (FNPMF) – reprezentată de dr. Marina Pîrcălabu, Salvaţi Copiii – România – reprezentată de Gabriela Alexandrescu, Federaţia Asociaţiilor Bolnavilor cu Cancer (FABC) – reprezentată de Cezar Irimia, Asociaţia Pacienţilor cu Afecţiuni Autoimune (APAA) – reprezentată de Rozalina Elena Lapadatu, Asociaţia Naţională pentru Protecţia Pacienţilor (ANPP) – reprezentată de Vasile Barbu, Asociaţia Pacienţilor cu Afecţiuni Neurodegenerative din România (APAN) – reprezentată de Dragoş Popescu, Asociaţia Pacienţilor cu Afecţiuni Hepatice din România (APAH-RO) – reprezentată de Marinela Debu, şi Asociaţia “Mame pentru mame”, reprezentată de Ana Măiţă.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro