Medicii de familie, implicati in lupta antidrog | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Medicii de familie, implicati in lupta antidrog

Dupa ce in urma cu trei saptamini, echipa Centrului de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog Braila (CPECA) s-a extins cu inca un membru, respectiv dr. Marcela Urda, specialist in medicina de familie, proiectele pe linie medicala au prins deja contur. Astfel, in saptaminile urmatoare, vor fi puse in aplicare doua proiecte elaborate de medicul centrului. Primul dintre acestea, intitulat "Medicii de familie in lupta antidrog", se adreseaza unui numar de 100 de cadre medicale, medici de familie si asistenti medicali. Mai precis, dr. Marcela Urda se va deplasa la cabinetele medicilor de familie din municipiul Braila, cu care va discuta despre serviciile pe care echipa centrului le poate oferi, gratuit si confidential, persoanelor care au o problema legata de consumul de alcool, tutun sau droguri si care doresc sa rezolve aceasta problema. "Proiectul a pornit de la premisa ca medicul de familie cunoaste indeaproape problematica cu care se confrunta persoanele pe care le are in evidenta si poate interveni intr-un mod eficient, orientind aceste persoane catre serviciile specializate. Medicul de familie stie foarte bine care este mediul de viata al pacientilor, motiv pentru care va reusi intr-un mod eficient sa transmita informatiile necesare celor care au nevoie. Pe linga transmiterea de informatii, proiectul isi propune si realizarea unei retele de medici de familie in vederea initierii si a altor proiecte cu abordarea problematicii legate de consumul de droguri", a precizat coordonatorul Centrului Antidrog, psih. Elena Nechifor.
Cel de-al doilea proiect pe linie medicala se va derula in parteneriat cu Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Braila (DGASPC), cu care CPECA a semnat un acord de parteneriat. Proiectul "Impreuna in lupta antidrog, alaturi de cei cu dizabilitati" se adreseaza atit personalului, cit si beneficiarilor de asistenta de la Centrul de Ingrijire si Asistenta pentru Persoanele cu Handicap. "Proiectul a primit avizul favorabil si sprijinul necesar din partea intregii conduceri a DGASPC, care a fost permanent alaturi de noi in derularea proiectelor de prevenire. Acest nou proiect adresat persoanelor cu handicap se bucura si de sprijinul noului director adjunct Elisaveta Draghici, care are o vasta experienta in lucrul cu persoanele cu dizabilitati si care a manifestat disponibilitate deplina pentru colaborarea cu centrul nostru in vederea implementarii in parteneriat a acestui proiect", ne-a declarat psih. Elena Nechifor. Aceasta a mai spus ca cele doua proiecte reprezinta un nou inceput de activitate pe linie medicala, fiind foarte important ca echipa multidisciplinara sa fie completa, atit in activitatile de prevenire, dar mai ales in serviciile de asistenta.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro