Serviciul de Expertiză Medicală şi Recuperare a Capacităţii de Muncă Brăila, aflat în subordinea Casei Judeţene de Pensii (CJP), funcţionează în continuare cu un medic, respectiv dr. Victoria Anghelescu, şi două asistente. Situaţia persistă de mai mult de o lună, de când procurorii DNA au "măturat" sediul serviciului, în urma unor percheziţii. Deşi, până în prezent, nu a existat niciun blocaj la nivelul instituţiei, activitatea de desfăşoară greoi, dr. Anghelescu preluând toţi pacienţii din municipiu şi judeţ.
La începutul lunii iunie, dr. Ana Boală, dr. Rodica Ţone şi dr. Cristinel Andreicuţ, angajate în cadrul Serviciului de Expertiză Medicală Brăila, au fost arestate preventiv, fiind acuzate de luare de mită. Doar dr. Anghelescu a scăpat, aceasta întorcându-se la birou a doua zi după percheziţiile DNA Galaţi. De atunci şi până în prezent, Serviciul de Expertiză Medicală funcţionează pe avarie, cu un singur medic şi două asistente. În ciuda eforturilor depuse de conducerea CJP Brăila, de a aduce măcar un doctor care să preia din atribuţiile doctoriţelor arestate, nu s-a găsit niciun înlocuitor.
Cadrele medicale intrate în vizorul DNA au fost suspendate din funcţie. Înlocuitorul ar fi angajat pe o perioadă determinată, lucru care, probabil, îi alungă pe cei ce s-ar încadra în profilul candidatului. Deşi doctoriţele acuzate că percepeau şpagă pentru acordarea pensiei de invaliditate puteau demisiona din funcţie, iată că asta nu s-a întâmplat nici până în prezent, ţinând posturile blocate. Cel mai probabil, acestea aşteaptă ca judecătorul să se pronunţe definitiv în cazul lor.
Reamintim că vineri, Curtea de Apel Galaţi a înlocuit măsura arestului preventiv cu controlul judiciar în cazul celor trei "halate albe" de la Serviciul de Expertiză Medicală Brăila. Niciuna dintre doctoriţe nu se poate apropia de locul de muncă, întrucât asta ar însemna să ia contact cu martorii din proces, fapt ce le este interzis.