Mergi la conţinutul principal

Medici brăileni la Conferinţa Regională «Zilele Medicale» Galaţi

• la eveniment au participat peste 300 de doctori din aproape toate specialităţile medicale şi chirurgicale din Galaţi, Brăila şi Tulcea • au fost prezentate 36 de lucrări ştiinţifice cu un nivel informativ • dr. Delia Râşnoveanu - managerul SJU Brăila - şi dr. Dragoş Voicu - medic chirurg SJU Brăila - sunt printre doctorii care au prezentat lucrări ştiinţifice

 

Personalităţi din lumea medicală naţională şi internaţională s-au strâns la Galaţi, pe 1 şi 2 noiembrie 2018, în cadrul Conferinţei Regionale “Zilele Medicale de la Dunărea de Jos”, aflată la cea de-a doua ediţie. Această manifestare de înaltă ţinută s-a realizat sub patronajul Facultăţii de Medicină din cadrul Universităţii “Dunărea de Jos” Galaţi, în colaborare cu Colegiul Medicilor Galaţi şi Colegiul Medicilor Brăila.

“Domnul profesor doctor Aurel Nechita, o somitate în lumea medicală naţională şi internaţională, este iniţiatorul acestei manifestări ştiinţifice care a devenit emblematică pentru activitatea medicală regională. Deschiderea lucrărilor conferinţei s-a realizat la Galaţi, în amfiteatrul Spitalului Judeţean de Urgenţă, de către coordonatorul ştiinţific prof. dr. Aurel Nechita. La deschidere, au luat cuvântul prof. dr. Nicolae Bacalbaşa şi prof. dr. Dorel Firescu, ambii punctând importanţa acestei manifestări şi necesitatea continuării investiţiilor în sănătate pentru a creşte calitatea actului medical”, ni s-a transmis prin intermediul unui comunicat de presă.

Şefa Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila, dr. Delia Râşnoveanu, care e în acelaşi timp şi şef de lucrări la Facultatea de Medicină din Galaţi, a deschis lucrările conferinţei, prezentând lucrarea “Aspecte particulare privind circuitul pacientului în secţiile chirurgicale”.

Evenimentul a reunit peste 300 de medici din aproape toate specialităţile medicale şi chirurgicale din Galaţi, Brăila şi Tulcea, oferind un cadru adecvat pentru dezbatere şi informare, iar prezenţa medicilor de familie a fost remarcabilă. Au fost prezentate 36 de lucrări ştiinţifice cu un nivel informativ ridicat, care au suscitat interesul participanţilor pe parcursul celor două zile. Majoritatea speakerilor sunt cadre universitare la Facultatea de Medicină Galaţi. “Traversăm o perioadă în care societatea românească este divizată de interese şi orgolii, dar noi, profesioniştii din sănătate, trebuie să dăm un exemplu de unitate, respect pentru valorile naţionale, abnegaţie şi dăruire pentru pacient. (...) Chiar şi pacienţii operaţi în cele mai bune clinici universitare pot avea complicaţii postoperator şi să ajungă la cel mai apropiat spital pentru rezolvarea acestora, respectiv Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila. După cum a punctat domnul conf. dr. Dragoş Voicu în una dintre lucrările prezentate la această conferinţă, timpul scurs de la producerea unui accident şi până la începerea actului medical este esenţial pentru supravieţuirea pacientului. De aceea, este nevoie de eforturi comune pentru continuarea investiţiilor în sănătate, pentru a acorda cu promptitudine şi eficienţă maximă un act medical de calitate, în folosul întregii comunităţi”, a conchis dr. Cristina Stănescu, preşedintele Colegiului Medicilor Brăila.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro