Mergi la conţinutul principal
În plină epidemie de gripă!

Medicamentul «Eurespal», oprit de la comercializare

• farmaciile au primit o notificare din partea producătorului francez pentru oprirea de la comercializare atât a comprimatelor, cât şi a siropului “Eurespal” • medicamentul este prescris frecvent în tratarea infecţiilor respiratorii acute, dar şi în cazul bronşitei cronice • autorităţile române nu au transmis o informare oficială

 

Medicamentul “Eurespal” produs de Laboratoarele Servier din Franţa a fost oprit de la comercializare, în urmă cu câteva zile, la iniţiativa producătorului. Atât siropul, cât şi comprimatele au aceeaşi interdicţie de vânzare. Însă, o informare oficială despre acest medicament nu există nici pe site-ul Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale şi nici pe site-ul Colegiului Farmaciştilor din România.

Farmacistul Bogdan Constantinoiu, de la Farmacia “Iris”, a confirmat pentru cotidianul “Obiectiv-Vocea Brăilei” faptul că există o notificare în acest sens, primită încă din data de 7 februarie, direct de la producătorul Laboratoarele Servier. “Era un medicament foarte cerut. Acum am oprit de la comercializare câteva sute de cutii de comprimate şi destul de multe sticle cu sirop. Aşteptăm să primim informaţii despre ceea ce urmează să se întâmple cu acest medicament. Nu ştiu dacă se va decide repunerea pe piaţă ori returnarea către distribuitor. Producătorul nu a motivat decizia retragerii de la comercializare. Dar vorbim despre Laboratoarele Servier, un producător serios pe această piaţă pharma”, ne-a declarat farm. Bogdan Constantinoiu.

Şi reprezentantul Farmaciei “Remedia”, Carmen Ionescu, ne-a confirmat primirea unei notificări din partea producătorului pentru oprirea de la comercializare a medicamentului “Eurespal”. “Într-adevăr, am primit o notificare de la producător. Culmea, în plină epidemie de gripă. Problema este alta. Lista de medicamente este foarte veche, nu a mai fost actualizată de foarte mult timp, iar medicii de familie nu pot prescrie prea multe medicamente care să înlocuiască «Eurespal»-ul”, ne-a declarat farm. Carmen Ionescu.

Medicamentul “Eurespal” era prescris atât copiilor, de la vârste fragede, cât şi adulţilor, având rezultate foarte bune în afecţiuni acute precum infecţiile respiratorii acute, tuse, producţie de mucus, dar şi în afecţiunile cronice, cum ar fi bronşita. “Acest medicament se prescrie în tratarea infecţiilor respiratorii acute, ca antiinflamator, antitusiv şi secretolitic, adică opreşte tusea şi secreţia de mucus. Iar în afecţiuni cronice, în cazul bronşitei cronice, bronhopatia cronică obstructivă, pentru ameliorarea tusei. Se prescrie inclusiv copiilor. Există alte preparate care să-l înlocuiască, de la siropuri din plante până la alte medicamente care ajută la ameliorarea simptomelor amintite”, ne-a explicat dr. Raluca Vodă, medic de familie.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro