Mergi la conţinutul principal

Medalii şi menţiuni de onoare la Olimpiada Naţională de Fizică

• la ediţia din acest an, lotul judeţean a câştigat o medalie de argint, două de bronz şi cinci menţiuni de onoare

 

Rezultate foarte bune pentru elevii brăileni la cea de-a 54 ediţie a Olimpiadei Naţionale de Fizică, desfăşurată în perioada 1 - 6 aprilie, la Breaza, judeţul Prahova. Competiţia a reunit aproximativ 600 de participanţi, Brăila fiind reprezentată de un lot compus din 16 elevi, 11 de gimnaziu şi 5 de liceu. Elevii noştri s-au aflat din nou printre laureaţi, aceştia câştigând o medalie de argint, două de bronz şi cinci diplome de onoare (echivalentul menţiunilor de onoare), premii acordate de Societatea Română de Fizică (SRF).

La această ediţie a olimpiadei, Radu Andrei, elev în clasa a XII-a la Colegiul “Bălcescu”, prof. coord. Aurelia Stroe, s-a clasat pe locul 6 şi a primit menţiune din partea Ministerului Educaţiei Naţionale şi medalie de argint din partea SRF. În urma performanţelor obţinute de-a lungul timpului, Radu a fost răsplătit cu Premiul “Florea Uliu”, distincţie ce se acordă elevilor care în toţi cei patru ani de liceu au fost pe podium. “Subiectele nu au fost mai dificile decât anul trecut, dar a fost competiţia mult mai mare pentru că au fost puţini participanţi - 32 de elevi la clasa a XII-a, cei mai buni. Mă bucur că am încheiat capitolul acesta cu o nouă medalie. Am fost la multe olimpiade până acum şi sunt gata să trec la următorul nivel”, ne-a spus olimpicul.

Chiar dacă şi-a luat la revedere de la olimpiadele naţionale, Radu nu se desparte încă de competiţii. La începutul lunii mai acesta va reprezenta România la Olimpiada Internaţională de Fizică din Asia, competiţie ce se va desfăşura în Vietnam. Apoi, la finele lui mai, Radu va merge la Olimpiada Europeană de Fizică. Reamintim că acesta este calificat şi la Olimpiada Internaţională de Astronomie şi Astrofizică din China.

Tot la ultima sa participare la fizică s-a aflat şi Dănuţ Valentin Dinu, elev în clasa a XII-a la Colegiul “Murgoci”, coordonat de prof. Manuela Gheorghiu. Acesta şi-a îmbogăţit palmaresul cu o medalie de bronz. Dănuţ va continua să studieze fizica la Universitatea Bucureşti.

Cel de-al doilea medaliat cu bronz este Adrian Marian Ţiripa, elev în clasa a VII-a la Liceul “Iorga”, prof. îndr. Mioara Sisea. “Am progresat faţă de anul trecut. Şi după această olimpiadă îmi doresc să progresez şi mai mult. Am să continui să studiez şi la astrofizică, iar la anul sper să mă calific şi acolo”, ne-a mărturisit Adrian.

Alţi cinci membri ai lotului judeţean au făcut o figură frumoasă la această olimpiadă şi au primit menţiuni de onoare din partea Societăţii Române de Fizică. Este vorba despre Roxana Ionela Grozea, elevă în clasa a VI-a la “Murgoci”, prof. Viorica Moşescu, Teodora Sara Stoienescu, elevă în clasa a VI-a la Şcoala “F. Neagu”, coordonată de prof. Liliana Iacob, Rareş Georgian Mihalcea, clasa a VII-a, Şcoala “I. Creangă”, prof. Aristica Balaban, Alexandru Popa, elev în clasa a VIII-a la Şcoala “V. Alecsandri”, pregătit de prof. Elena Barbu şi Claudiu Mogodeanu, elev în clasa a IX-a la “Murgoci”, îndrumat de prof. Viorica Moşescu.

“A fost prima olimpiadă, o experienţă nouă, am învăţat lucruri noi şi mi-aş dori să mai particip”, ne-a spus Roxana, adolescenta concurând pentru prima dată la o olimpiadă. Cu amintiri frumoase în urma competiţiei a rămas şi Teodora, aceasta mărturisind că va participa şi anul viitor. “Voi munci mai mult şi anul viitor voi obţine un rezultat mai bun”, susţine Rareş, care s-a calificat şi la matematică. Alexandru a prins şi el “microbul” competiţiei, iar la ediţia viitoare vrea să fie pe podium. “A fost mai dificil decât la ediţia precedentă, dar chiar dacă dificultatea a crescut consider că şi eu am progresat. Voi lucra în continuare şi ştiu că anul viitor voi avea un rezultat mai bun”, ne-a declarat Claudiu.

Toţi cei opt olimpici au dorit să le mulţumească profesorilor îndrumători, părinţilor  şi tuturor celor care i-au susţinut în pregătirea lor pentru olimpiadă.

Felicitări tuturor olimpicilor şi profesorilor îndrumători!

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro