Mergi la conţinutul principal

Medaliaţii secţiei de kaiac canoe de la CSM Brăila au ieşit pe Dunăre

• componenţii loturilor naţionale, Robert Calaver, Vlad Olteanu şi Alexandru Necula, visează la medaliile naţionale şi internaţionale din 2020

 

Sportivii legitimaţi la secţia de kaiac canoe de la CSM Brăila, secţia cu cele mai multe medalii obţinute de către această grupare sportivă în 2019, au început antrenamentele pe Dunăre, după 15 mai. Primii care au ieşit pe Dunăre au fost sportivii care fac parte din loturile naţionale de juniori şi cei care au luat medalii anul trecut. Iar antrenamentele s-au făcut cu respectarea tuturor normelor, în vederea prevenirii şi combaterii efectelor pandemiei de COVID-19. Începând cu 1 iunie, şi alţi sportivi ai acestei secţii coordonate de antrenoarea emerită Florentina Ion au ieşit la antrenamente pe Dunăre.

“Pe 15 mai am demarat pregătirile pe Dunăre. Bineînţeles, cu respectarea tuturor normelor impuse de MTS. Cu acordul părinţilor, cu un control zilnic al temperaturii. La antrenament a venit Robert Calaver, component al lotului naţional de juniori I, care normal ar fi trebuit să se antreneze cu colegii lui de lot la Snagov sau Bascov, dar el este la Brăila pentru că trebuie să susţină examenul de bacalaureat. De asemenea, au fost prezenţi componenţii lotului naţional pentru juniori II Vlad Olteanu şi Alexandru Necula, precum şi medaliaţii din 2019. Antrenamentele se fac în continuare pe grupe şi cu o evidenţă clară a spotivilor care vin la fiecare şedinţă de pregătire. Am avut un control de la Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Brăila şi totul a fost în regulă. După 1 iunie au mai venit şi alţi sportivi legitimaţi care vor intra în lupta pentru medalii în acest an”, a explicat antrenoarea emerită Florentina Ion.

Sursa citată a mai spus că în acest moment sportivii sunt la un nivel de pregătire scăzut, dar că până la competiţiile oficiale sportivii secţiei de kaiac canoe de la CSM Brăila vor fi pregătiţi să se lupte pentru podium.

“Este un început timid, acum suntem la nivelul de pregătire al lunii martie. Nu se ştie clar când vor începe competiţiile oficiale, sunt doar zvonuri care dau luna septembrie ca fiind cea în care vor avea loc campionatele naţionale. Deocamdată fiecare sportiv s-a antrenat într-o barcă, nu am avut voie să alcătuim echipaje. Probabil că după 15 iunie vor fi alte reguli. Avem şi noi un sportiv care este la lotul de juniori I, Robert Calaver, care ar putea reprezenta România la Campionatul Mondial de kaiac canoe de la Moscova. Competiţia urma să se desfăşoare în luna iulie, acum ea a fost decalată pentru septembrie. Calaver va susţine examenul de bacalaureat apoi va pleca la lot. Deocamdată ne pregătim pe Dunăre şi eu filmez majoritatea antrenamentelor ca apoi să le pot arăta sportivilor unde au greşit. Totul decurge deocamdată foarte bine”, a mai spus Florentina Ion.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro