Mergi la conţinutul principal

Meci nebun pe Municipal cu trei penalty-uri şi doi eliminaţi

Dacia Unirea a bifat primul succes pe teren propriu în noul campionat, 2-0, în faţa celor de la Unirea Târlungeni, la capătul unuia dintre cele mai spectaculoase meciuri, care s-au disputat pe Municipal, în ultimii ani. Dacă fotbaliştii celor două combatante au căutat să evolueze la cote cât mai înalte, nu acelaşi lucru se poate spune despre arbitrul de centru, Mihai Amorăriţei din Câmpina, care la un corner în minutul 72 i-a acordat în mod eronat cartonaş roşu lui Laurenţiu Ivan. Ce s-a întâmplat de fapt, la acel corner a existat un duel la minge între Ghiocel şi Mbabai, Ivan nici măcar nu se afla prin preajmă, însă centralul s-a repezit cu cartonaşul galben la Ivan şi cum acesta mai avea un galben, l-a primit şi pe cel roşu. Cu toate că asistentul de pe acea parte, bucureşteanul Alexandru Midvichi i- a spus centralului cine pe cine a faultat, Amorăriţei nu a vrut să se facă de ruşine şi l-a trimis la cabine pe Ivan. Ambele echipe au terminat însă cu un jucător mai puţin meciul, Vasile Mihai, de la Unirea Târlungeni fiind eliminat, pentru proteste repetate şi injurii la adresa arbitrului, în cel de-al treilea minut de prelungire al reprizei secunde.

Formaţia brăileană a câştigat cu 2-0 partida cu Unirea Târlungeni şi are maximum de puncte după primele două etape. O victorie meritată a elevilor lui Alin Pânzaru, ţinând cont de raportul ocaziilor din acest joc, cu menţiunea că situaţiile mari de poartă din primele 30 de minute au aparţinut echipei vizitatoare. Dacia Unirea putea deschide scorul în minutul 3 când Petean i-a pasat în adâncime lui Roşu, acesta a centrat în faţa porţii iar Epaminonda Nicu a fost la un pas de autogol, însă tot el a rezolvat situaţia. Oaspeţii au replicat prin Vasile Mihai care în două rânduri putea înscrie în poarta lui Olaru. In minutul 7 mingea şutată de mijlocaşul oaspeţilor a fost deviată în corner de Ghiocel iar în minutul 11 Mihai a şutat în bara din stânga a porţii lui Olaru. La rândul lor, gazdele au avut o altă
şansă de a deschide scorul prin Ghiocel (min. 16) însă tabela nu s- a midificat nici de această dată. Cea mai mare ocazie de gol a primei reprize a aparţinut oaspeţilor. În minutul 20 Petean a greşit o pasă simplă, Vasile Mihai a recuperat mingea, a intrat în careu şi a şutat spre poartă dar Olaru a agăţat-o cu vârful degetelor, aceasta a ajuns la Zaina care la rândul lui a trimis-o la colţul scurt, mingea a lovit bara, s-a prelins pe linia porţii şi a lovit şi cealaltă bară, apoi a fost degajată în corner de Ghiocel. Finalul primei reprize aaparţinut gazdelor. În minutul 36 Dacia Unirea a obţinut o lovitură liberă la marginea careului advers, mingea şutată de Petean a fost deviată cu mâna în careu, de Alin Stoica iar centralul partidei a arătat punctul cu var. Mingea şutată de Costel Roşu din penalty a
lovit bara şi a poposit în plasa porţii apărate de Gudea. Elevii lui Alin Pânzaru au simţit momentul prielnic de a a-şi mări avantajul şi puteau să se desprindă la 2-0, pentru că Muscă a fost faultat în careul oaspeţilor de Gudea iar Mihai Amorăriţei a arătat din nou punctul cu var, numai că de data aceasta Roşu a trimis mingea pelângă poartă. Repriza a doua a fost la discreţia gazdelor cu toate că acestea au evoluat timp de 20 de minute cu un jucător mai puţin, Ivan fiind eliminat în mod eronat de centralul Mihai Amorăriţei. La şase minute de la reluare Muscă a avut golul în vârful bocancului însă a şutat slab şi cu toate că Gudea era bătut, Epaminonda Nicu a reuşit, in extremis, să-şi salveze echipa de la primirea celui de-al doilea gol. Stănciulescu (min. 56) a fost blocat de V. Mihai la marginea careului de 6 metri, iar două minute mai târziu Muscă a trimis mingea în bară. În inferioritate numerică Dacia Unirea a reuşit să obţină şi cel de-al treilea penalty. Niţă a fost faultat în careul oaspeţilor de Epaminonda Nicu, iar Muscă a transformat penalty-ul şi a stabilit scorul final, 2-0, pentru Dacia Unirea.

Sorin Frunză: Am revăzut faza împreună cu obsrvatorul, Ivan a fost eliminat eronat

La conferinţa de presă directorul sportiv al Daciei Unirea, Sorin Frunză a menţionat faptul că a revăzut faza din minutul 72 şi Ivan a fost eliminat în mod eronat. "Am contestat în raportul de arbitraj eliminarea lui Ivan. I-am arătat observatorului acea fază şi sper să ni se facă dreptate, atâta cât se mai poate face acum. Ghiocel a fost implicat într-un duel cu Mbabi, nu Ivan. Cu toate că asistenul i-a spus ce s-a petrecut în acel clinci, centralul probabil că nu a vrut să se facă de râs şi a rămas ferm pe poziţie. Despre meci ce să spun, am avut destule emoţii, pentru că la 0-0 cei din Târlungeni au avut câteva şanse de gol, însă pe ansamblu consider că merităm victoria. Din nou forţa grupului şi-a spus cuvântul, acum trebuie să trecem peste euforia victoriei şi să ne concentrăm pentru meciul de la Arad", a declarat Sorin Frunză, directorul sportiv al Daciei Unirea.

Dacia Unirea: Olaru - Niţă, Ivan, Ghiocel, Stănciulescu - Roşu, Oprea, Petean (min. 46: Necoară), Neagu (min. 71: Enciu) - Puşcaşu, Muscă (min. 84: Mucuţă).
Antrenor: Alin Pânzaru.
Unirea Târlungeni: Gudea - Ciortan, E. Nicu, A. Stoica, Alecsandru - V. Mihai, Braga, Mbabi, Sin (min. 69: G. Mihai) - V. Mihai, Tigoianu (min. 77: Potecea).
Antrenor: Laurenţiu Tudor.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro