Mergi la conţinutul principal

Meci în CLM între Drăghincescu şi Simionescu. Avantaj primarul

Un simplu proiect de hotărâre de Consiliu Local, referitor la prelungirea acordării unor facilităţi pe mijloacele de transport în comun, s-a îndreptat cu paşi repezi către acuzaţii de campanie electorală şi "mici înţepături", actorii principali fiind consilierul PDL Simona Drăghincescu şi primarul Aurel Simionescu. În intervenţia sa, pedelista a propus ca proiectul să fie completat cu un articol prin care să se acorde astfel de facilităţi şi elevilor şi studenţilor. În plus, a spus că, din punctul său de vedere, hotărârea ar trebui să fie pe termen nelimitat, tocmai pentru a nu mai fi subiect de campanie electorală pentru PSD. "Am văzut în documentaţie că este de fapt vorba despre o prelungire de acordare a acestor facilităţi pentru încă 2 ani. Eu propun să o facem nelimitat, ca să nu mai spuneţi din 4 în 4 ani că le prelungiţi şi le daţi abonamente gratuite la pensionari ca să vă voteze. Aşa ar trebui, să fie nelimitat, pentru că întotdeauna s-a votat odată la 4 ani sau la 2 ani. Se vine mereu cu acestă propunere. Ca peste doi ani să vină şi să spună că nu mai vrea abonamente, ăia vă dau, ăia nu, noi vă dăm. Propun să se facă nelimitată şi s-ar termina această discuţie. De asemenea, propun să o completăm şi pentru copii, elevi şi studenţi", a fost declaraţia lui Drăghincescu.
Răspunsul primarului Simionescu nu a convins-o însă prea mult pe democrat liberală, care a insistat fără succes ca măcar proiectul să fie adus pe masa consilierilor odată la 4 ani tocmai pentru a evita anul electoral 2016, unde se va veni cu discursuri gen "v-am prelungit abonamentele", "PSD-ul prelungeşte". "Eu nu am nimic împotrivă ca să fie pe termen nelimitat, numai că, în primul rând, discuţiile de fiecare dată le-am făcut cu abordarea pe fiecare mandat, ca să nu asumăm viitorul consiliu cu ceva. Dar, încă o dată, nu am nicio problemă să se voteze pe timp nelimitat. Al doilea, ar trebui revăzut periodic cuantumul acestor sume, pentru că, între timp, mai creşte preţul biletului, mai creşte motorina şi le-am modificat", a precizat primarul, completând cu ideea că aceste declaraţii nu sunt altceva decât "micile noastre înţepături". În ceea ce priveşte acordarea de gratuitate pentru elevi şi studenţi aceştia ar trebui să aştepte o nouă lege, deoarece în actuală formă nu se poate.
Propunerea lui Drăghincescu a fost respinsă cu 3 voturi "pentru" şi 22 "împotrivă", iar proiectul a trecut în forma iniţiată de primarul Aurel Simionescu.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro