Mergi la conţinutul principal

Matei Grigore pe podium la turneul internațional de șah Cap Aurora

* brăileanul s-a clasat pe locul al treilea la șah clasic și la șah blitz la U10 * Orizont 64 a obținut primul loc pe echipe la U10

 

 

La turneul internațional de șah Cap Aurora, ediția 2019, reprezentanții clubului brăilean Orizont 64 au avut evoluții foarte bune atât în turneele individuale cât și pe echipe. Delegația clubului coordonat de vicepreședintele Ionel Balcan, candidat maestru în șah, a fost formată din șase șahiști.

La categoria de vârstă U10, turneu la care au participat 118 sportivi, reprezentantul clubului orizont 64, Matei Grigore, vicecampionul național en titre, s-a clasat pe locul al treilea la șah clasic. Brăileanul a obținut 7 puncte din 9 posibile. Matei Grigore a obținut 6 victorii, 2 remize și a pierdut o singură partidă, rezultat ce i-a permis să  câștige 24 de puncte Elo. Matei Grigore s-a clasat pe locul al treilea și la secțiunea șah blitz, unde a acumulat 4 puncte și jumătate din 9 posibile. Rezultate meritorii la U10 în turneele individuale au mai obținut Ștefan Codrescu, jucător care a acumulat 5 puncte și Bianca Ionescu, jucătoarea brăileană reușind să acumuleze 4 puncte și jumătate din 9 posibile.

La turneul pe echipe de la această categorie de vârstă, U10, echipa clubului Orizont 64, formată din Matei Grigore, Bianca Ionescu și Ștefan Codrescu, s-a clasat pe primul loc.

La băieți 14 ani, Andreas Alexandrou a acumulat 5 puncte și s-a clasat în prima jumătate a clasamentului.

La openul principal, unde la start s-au aliniat 140 de șahiști din patru țări, printre aceștia fiind mari maeștri internaționali și maeștri internaționali, Orizont 64 a participat cu doi juniori Andrei Chiriac și Victor Dumbravă, ambii în vârstă de 14 ani.

La acest turneu, Chiriac a obținut 5 puncte, asta în condițiile în care șase dintre adversarii săi au fost maeștri FIDE, candidați maestru s-au jucători de categoria I, dar la final brăileanul a acumulat 80 de puncte Elo. Victor Dumbravă a obținut 5 puncte la șah blitz. Dumbravă a avut un parcurs foarte bun și la șah clasic fiind la un pas de a obține categoria I, însă din păcate el a pierdut partida decisivă din ultima rundă.

Câștigătorii au fost recompensați de orgnizatori cu premii în bani, diplome, cupe, medalii și dulciuri.

Îi felicit pe șahiștii care au reprezentat clubul nostru la această competiție puternică, de asemenea le transmit felicitări organizatorilor, a fost o competiție reușită din toate punctele de vedere”, ne-a declarat Ionel Balcan, vicepreședintele clubului Orizont 64 Brăila.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro