Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Masuri suplimentare pentru sporirea sigurantei in statiile mijloacelor de transport din Roma

Primaria Romei va lua masuri pentru sporirea sigurantei publice in statiile mijloacelor de transport in comun, in gari si parcari, primele zone vizate fiind cele in care au avut loc infractiuni grave savirsite de cetateni romani, a anuntat primarul Walter Veltroni, citat de pagina online a APcom.
Planul Primariei din Roma vizeaza 136 de zone in care exista risc sporit de comitere a unor infractiuni. Walter Veltroni a selectat 25 de locuri in care masurile vor fi implementate prioritar, pina la 30 iunie. Printre acestea figureaza gara Tor di Quinto, unde in octombrie a fost ucisa Giovanna Reggiani (crima pentru care a fost arestat Romulus Mailat), si zona Nomentana, scena unei reglari de conturi intre imigranti romani.
Securizarea primelor 25 de zone va costa 6 milioane de euro, afirma primarul Veltroni: "Dorim sa le oferim toate garantiile cetatenilor pentru a folosi fara riscuri, la orice ora, mijloacele de transport. Este o interventie costisitoare, dar esentiala pentru a le garanta, mai ales femeilor, conditii bune pentru circulatia cu transportul in comun".
Planul pentru cresterea sigurantei va fi aplicat in principal in gari, statii de metrou, de autobuz, de tramvai, parcari, puncte unde se termina traseele mijloacelor de transport, pasaje pietonale. Masurile de securizare prevad iluminarea stradala, montarea a 400 de camere de supraveghere si instalarea a 80 de telefoane pentru apeluri de urgenta.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii