Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Masuri anti-canicula si pentru copiii institutionalizati

Copiii institutionalizati si adultii cu handicap se afla in atentia conducerii Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului care a dispus masuri anti-canicula astfel incit sa nu se inregistreze probleme. Pe linga distribuirea de apa minerala si protejarea copiilor in sensul evitarii plimbarilor in timpul zilei cind sint temperaturi foarte mari, DGASPC a dispus montarea de aparate de aer conditionat.
Pina-n prezent au fost amplasate aproximativ 10 instalatii de acest gen. "Vrem sa organizam o noua licitatie pentru amplasarea aparatelor de aer conditionat in fiecare apartament. Incheind executia bugetara aferenta semestrului I a acestui an, pot spune ca avem economii de 1 miliard lei (n.r. 100.000 lei noi), bani care trebuie folositi pentru achizitionarea de diferite bunuri. Sumele au rezultat din licitatiile facute anterior cind ofertele au fost sub nivelul estimarilor initiale", ne-a declarat Alexandru Sculschi, director general al DGASPC Braila. Conducerea institutiei a precizat ca a fost organizata o comisie alcatuita din director adjunct, director economic, sefi ai aparatului administrativ care analizeaza zilnic situatia copiilor si a adultilor cu handicap din centre. Acestia intocmesc note informative care cuprind precizari referitoare la diferite cazuri de persoane sau minori doboriti de caldura. Pina acum nu au fost inregistrate incidente. Copiii si salariatii au primit apa minerala si li s-a recomandat sa consume lichide, fructe si legume. In prezent, in evidenta DGASPC exista aproximativ 300 de copii care beneficiaza de masuri de protectie speciala in apartamente si in casute de tip familial si 107 adulti cu dizabilitati care se afla in grija acestei institutii. Pe linga minorii din centre exista alti 381 de copii care se afla in grija asistentilor maternali. Mamicile si taticii substitut au beneficiat de instruiri la DGASPC unde li s-a recomandat sa aiba grija ca in intervalul orar 11.00 - 17.00 sa nu lase copiii pe strada, la strand, sa le ofere lichide si sa faca 2, 3 dusuri pe zi, sa fie acoperiti pe cap atunci cind ies din casa, sa inchida ferestrele in timpul zilei si sa le deschida mai mult seara si in timpul noptii. In plus, reprezentantii DGASPC participa zilnic la videoconferita de la Prefectura Braila referitoare la masurile anti-canicula.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii