Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Masinile parlamentarilor braileni

Indiferent de culoarea politica, de parerile diferite pe care le au si de indirjirea cu care se ataca prin presa, parlamentarii de Braila au insa un punct comun. Prefera ca atunci cind se afla la volan, sa fie inconjurati de tehnologie de inalta clasa, sa aiba tot confortul necesar, sa tina in friu niste cai putere si sa beneficieze de maxima siguranta. Cu alte cuvinte, le plac masinile puternice, frumoase si... destul de scumpe. In acest moment, in fruntea clasamentului se afla deputatul PSD Mihai Tudose, cu o bijuterie de Mercedes CLS, fabricata in 2004, pe care a dat, la mina a doua, 30.000 de euro. Acesta recunoaste ca, desi a cochetat si cu firma Audi - pina nu demult detinind un Audi All Road, prima lui dragoste ramine firma Mercedes. In momentul in care a cistigat primul mandat de deputat, adica in 2000, acesta conducea un Mercedes Clasa E. "Mie mi se pare normal sa cumperi masinile pe care ti le permiti. Eu am avut mereu masini bune si nu vad de ce ar trebui sa ma ascund pentru ca mi-am cumparat acest Mercedes. Este o firma serioasa si o astfel de masina poti sa o mai tii 10 - 15 ani fara probleme. Mi se pare corect ca oamenii sa stie ce conduci, cit ai dat pe masina...Pina la urma nu cred ca are cineva pretentia ca persoanele publice sa se duca la munca cu tricicleta. Pot sa justific absolut orice achizitie. Cred ca orice om care si-ar permite, si-ar cumpara masina care ii place, de ce sa nu fim seriosi....".
La rindul sau, senatorul PSD Aurel Simionescu va conduce in viitorul apropiat un Nissan Quasqai, achizitionat prin credit bancar de la un dealer autorizat. Valoarea noului automobil se ridica la aproximativ 23.000 de euro. Asa cum ne-a declarat acesta, pina de curind a condus un Renault Megane fabricat in 2001, pe care l-a vindut, pentru a putea acoperi o parte din costul Nissan-ului care ii va sosi in cursul acestei luni.
Senatorul PLD Dan Sabau se deplaseaza de cele mai multe ori cu autoturismul achizitionat de catre firma sotiei, un Subaru Forester fabricat in 2004. Acesta nu stie cit a costat clar vehiculul, insa ne-a precizat ca acum, unul nou, costa in jur de 20.000 de euro. "Autoturismul e achizitionat de sotia mea, pe firma, in leasing, pe 5 ani. Eu mai am un autoturism pe numele meu, un Suzuki Samurai fabricat in 1986. Acum, unul nou valoreaza in jur de 14.000 de euro, dar cred ca al meu nici 3.000 de euro nu mai face. A, mai am si un Volvo vechi, care e in curs de vinzare".
Singurul carea "dat-o cotita" a fost deputatul PD Horia Vasioiu care spune ca acum conduce o masina care nu e a lui, adica, asa cum ne-a declarat, nu detine practic nici un autoturism. Acesta a fost insa vazut deplasindu-se la volanul unui Hyundai Santa Fe nou nout, achizitionat in leasing. Conform site-ul producatorului respectiv, in functie de model si motorizare, o astfel de masina se poate achizitiona pentru o suma cuprinsa intre 23.000 de euro si 36.000 de euro. Deputatul recunoaste insa ca singurul autoturism pe care il detine este un Cielo fabricat in 1995 si cumparat in 2001 in leasing. Totodata, acesta ne-a marturisit ca, la inceputul carierei de parlamentar, la primul mandat, in 1996, conducea o Dacia Break.
Deputatul PLD Gabriel Sandu conduce din 2000 aceeasi masina, si anume un Nissan Patrol, evaluat de proprietar la 10 - 15.000 de euro.
Deputatul PSD Alin Teodorescu nu a putut fi contactat in cursul zilei de ieri, insa din declaratia sa de avere, reiese ca detine un Renault Sedane, fabricat in 2004, achizitionat in leasing.
In ceea ce o priveste, deputatul PRM Daniela Buruiana nu detine un permis de conducere si spune ca pentru persoanele aflate in situatia ei inca nu s-au inventat autoturisme.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii