La festival au participat peste 6.000 de spectatori si s-au strins din bilete 300 de milioane de lei. Bugetul evenimentului fost de aproximativ 2 miliarde de lei. Au fost prezentate 30 de spectacole, in patru spatii, de catre teatre din: Polonia, Lituania, Albania, Grecia, Turcia, Bulgaria, provincia Kosovo. Din Romania au fost prezente trupele teatrelor: Bulandra, Comedie, Odeon, Nottara din Bucuresti, Teatrele Nationale din Constanta,Tirgu Mures, Craiova,Teatrul German din Timisoara, precum si teatrele municipale din Galati, Rimnicu Vilcea, Ploiesti. Au fost de asemenea prezente trupe independente precum Green Hours - Bucuresti , Aualeu Teatru de Garaj si Curte - Timisoara, Teater Hosentreger Orchestra - Timisoara, Teatrul Rondo - Polonia.
Pe linga spectacole s-au desfasurat si alte manifestari culturale precum lansari de carti, vizionari de filme documentare si conferinte precum cea despre dramaturgia tarilor din Balcani sustinuta de Dominique Dolmieu de la Maison Occident-Orient din Paris. Au participat la aceste actiuni si alte institutii de cultura brailene: Muzeul Brailei, Directia pentru Cultura, Centrul de Creatie, Biblioteca Judeteana, Scoala Populara de Arta, Centrul Cultural pentru Tineret. In cadrul proiectului "Terapia prin teatru", derulat de Teatrul "Maria Filotti" si finantat cu fonduri europene, s-a realizat o actiune la Complexul de servicii pentru Copiii cu Dizabilitati "Pescarusul" in colaborare cu Cliniclown Bucuresti.
Organizatorii evenimentului au fost Consiliul Local Municipal Braila, Primaria Municipiului Braila, Teatrul "Maria Filotti" cu sprijinul Ministerului Culturii si Cultelor, Uniter si Administratia Fondului Cultural National.