Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Mars de protest al soferilor profesionisti

Brailenii care circula cu autobuzul trebuie sa-si planifice cu o atentie sporita calatoriile prin oras pentru miine dimineata. Asta pentru ca soferii profesionisti braileni, inclusiv cei de la SC "Braicar", vor participa, miercuri, 4 aprilie, la o actiune de protest alaturi de colegii din Galati in semn de protest fata de prevederile actualului Cod Rutier. Structura teritoriala a Federatiei Nationale a Sindicatelor Soferilor din Romania (FNSSR) a anuntat ca in ziua de miercuri, cu incepere de la ora 9.00, pe traseul Bariera Calarasilor - Piata Traian, circa 60 de vehicule se vor incolona in mars. La nivel national, cei care vor declansa actiunile de protest vor fi soferii profesionisti braileni alaturi de colegii din Galati urmind sa participe si colegii din tara.
Asa cum a explicat Hristache Bogatu, presedintele FNSSR, actiunile sint programate a fi declansate in cascada, in fiecare zi urmind sa se implice soferii profesionisti din alte localitati fata de ziua precedenta. "Primele marsuri de protest ale soferilor vor avea loc in ziua de 4 aprilie, vor dura maxim doua ore si vor incepe la 9.00 in Braila si la 14.00, in Galati. La Braila, mizam pe prezenta a cel putin 150 de vehicule, in vreme ce la Galati sper sa fie 3-400. Motivul care a determinat declansarea acestor manifestari de strada il reprezinta rigiditatea si lipsa de interes a organismelor legislative si executive in modificarea si elaborarea legislatiei din domeniul circulatiei pe drumurile publice, cit si atitudinea ostila fata de societatea civila", a declarat Hristache Bogatu.
Prin aceste actiuni de protest, reprezentantii FNSSR spera sa obtina modificarea OUG nr. 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice. Astfel, soferii cer reanalizarea si incadrarea claselor de sanctiuni in functie de gravitatea faptelor si de pericolul social pe care il reprezinta, desfiintarea cumulului de sanctiuni, renuntarea la reexaminare si reducerea punctului de amenda de la 10% la 5% din salariul minim brut pe tara. Mai solicita si asigurarea infrastructurii rutiere atit in interiorul localitatilor, cit si in afara acestora, asigurarea locurilor de parcare pe drumurile nationale, cit si crearea cailor de acces special amenajate pentru carutasi si biciclisti.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii