Mergi la conţinutul principal

Marius Simionică, “îngerul” copiilor nevoiaşi, a ajuns şi la prichindeii din Brăila

• sâmbătă, 14 decembrie, acesta a împărţit cadouri de Crăciun copiilor de la Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă Brăila • Marius este un om extraordinar cu o poveste extraordinară • a fost sergent în Armata Română, ajungând în Legiunea Străină, apoi s-a angajat ca senior-tehnician servo-motoare în Anglia • a renunţat la viaţa din străinătate şi în prezent misiunea sa este de a-i ajuta pe copiii şi bătrâniii din România

 

Marius Simionică poate fi considerat un “înger”. Un “înger” al copiilor şi al bătrânilor, misiunea sa fiind de a-i ajuta pe cei mai puţin norocoşi. Face asta de mulţi ani şi trăieşte pentru a aduce bucurie în casele copiilor şi bătrânilor, ba chiar a renunţat la jobul său din Anglia pentru a se dedica exclusiv acestei cauze nobile.

Dar cine este Marius Simionică, mai exact? Este un bucureştean de 39 ani, un om care a fost sergent în Armata Română, ajungând în Legiunea Străină Franceză. După un an petrecut în Legiune a renunţat la cariera militară pentru a începe o viaţă nouă, în Anglia. Acolo s-a implicat activ pentru comunitatea de români din Regat şi aşa a început să organizeze tot felul de acţiuni caritabile. Văzând numărul mare de oameni care au nevoie de ajutor, în ultimii trei ani, Marius a străbătut toată România, reuşind să schimbe destine. La începutul lui 2019 a renunţat la viaţa din Anglia şi s-a întors în ţară. A fondat ONG-ul “Marius şi Prietenii”, iar acum jobul lui full-time sunt campaniile caritabile.

Cea mai recentă acţiune de acest gen este o caravană de Crăciun pe care o desfăşoară în 13 judeţe din ţară, prin care va ajunge la peste 1.000 copii şi 300 de bătrâni. Caravana a poposit sâmbătă, 14 decembrie, şi în Brăila, mai exact la Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă, acolo unde 100 de prichidei abia aşteaptau să vadă ce cadouri le-a adus Moşul. Iar pentru acţiunea din oraşul nostru, Asociaţia “Marius şi prietenii” a fost ajutată de “spriduşii” Ingrid Rusu şi fiica acesteia, Lorena. Rolul de ”spiriduși” l-au jucat și elevii Radu Tîrhoacă și Alexandra Soare. 

“Am decis în ianuarie 2019 să renunţ la confortul din Anglia, să îmi las prichindelul în urmă şi să vin în România. De ce?! Pentru ca sunt împins de la spate de dorinţa a mii de români plecaţi pe toate meleagurile, români simpli care, ca şi mine, speră că putem schimba ceva în România, puţin câte puţin. Pentru că sperăm că românii, în general, îşi pot schimba concepţia şi atitudinea faţă de cel de lângă ei. Bucuriile noastre sunt evidente în momentul când ajungem la cei care au mai puţin sau deloc, însă au fost şi sunt şi multe dezamăgiri şi aici pun pe primul loc ATITUDINEA care este una total impasibilă din partea celor care cu adevarat POT, dar nu vor”, a scris Marius pe contul lui de Facebook.

Pentru campania de Crăciun peste 700 de români din întreaga lume s-au implicat activ, iar până de sărbători caravana va ajunge la cei peste 1.000 copii şi 300 de bătrâni.

“Ca mulţi dintre cei care mă urmăresc, sunt la rândul meu conştient că o plasă cu alimente sau un ghiozdan nu schimbă viaţa acestor oameni, însă speranţa mea este că prin aceste sute de acţiuni vom reuşi să îi trezim şi pe alţii, că vom reuşi să îi facem să vadă că se poate şi că nu este totul pierdut cât timp iei atitudine. Ca mine ştiu sigur că sunt mulţi şi îmi doresc ca ei să continue, să nu renunţe indiferent de piedici, indiferent cât este de greu”, a mai scris acesta pe pagina lui de socializare.

Mai multe detalii despre campaniile organizate de Asociaţia “Marius şi Prietenii” şi despre modul în care vă puteţi implica găsiţi pe pagina de Facebook “Marius Simionica”.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro