Mergi la conţinutul principal

Marinari militari brăileni patrulează pe Dunăre, lângă zonele bombardate de ruși

• în urma escaladării conflictului din Ucraina și al bombardamentelor Federației Ruse asupra porturilor ucrainene, autoritățile militare și civile române au dislocat pe Dunăre efective și tehnică militară aparținând Flotilei Fluviale „Mihail Kogălniceanu” Brăila, dar și ale altor structuri ale Armatei Române • este vorba de infanteriști marini din cadrul Regimentului 307 Infanterie Marină „Heracleea”, aparținând Flotilei Fluviale, precum și nave aparținând Divizionului 67 Nave Purtătoare de Artilerie de la Brăila

 

Ca urmare a escaladării războiului de la granița de est a României și a bombardamentelor constante ale Federației Ruse asupra porturilor Ismail, Reni și Chilia Nouă, dar și ale deciziilor luate de CSAT și autoritățile militare și civile române, efective și tehnică militară aparținând Flotilei Fluviale „Mihail Kogălniceanu” Brăila, dar și ale altor structuri ale Armatei Române, au fost dislocate, zilele acestea, pe Brațul Chilia al Dunării, în misiuni de supraveghere. Deși nu se află pe picior de război, militarii români se confruntă cu situații atipice, chiar periculoase; dacă dinspre mare pândește pericolul minelor marine care plutesc în derivă, pe malul Dunării există pericolul dronelor și al rachetelor lansate de armata rusă asupra ucrainenilor aflați, la doar câteva sute de metri. Într-un din nopțile trecute, bacul de la Isaccea, județul Tulcea, s-a aflat pe malul ucrainean al Dunării exact în momentul în care dronele rușești au lovit zona, incendiind mai multe camioane cu grâne și provocând panică în rândul pasagerilor români. Din fericire, nu au fost victime, însă, din 26 septembrie, bacul de la Isaccea a sistat cursele către malul ucrainean al Dunării. Nu e de mirare că sătenii din Deltă sunt îngroziți de atacurile rușilor și de exploziile care le transformă nopțile în coșmar.

Potrivit unor surse din cadrul Forțelor Navale Române, zilele acestea, în zonă au fost trimiși infanteriști marini din cadrul Regimentului 307 Infanterie Marină „Heracleea”, aparținând Flotilei Fluviale „Mihail Kogălniceanu”, precum și nave aparținând Divizionului 67 Nave Purtătoare de Artilerie, staționate inițial în Portul Militar Brăila. Într-o primă fază, infanteriștii marini ai Flotilei au supravegheat și supraveghează zona de graniță în punctele de observare Plauru și Chilia, iar la mila 42,5 se află vedeta blindată 178 „Smârdan”, acoperită cu plase de camuflare, nava având drept misiune patrularea în raionul Galați - Reni - Ismail. Misiunile de patrulare fluvială se execută cu ajutorul bărcilor infanteriștilor marini în raioanele Galați – Reni - Ismail, Ceatalchioi, Plaurul și Chilia, iar localnicii și pescarii din zonă sunt extrem de cooperanți și prietenoși cu militarii, au mai precizat surse militare.

Vedeta blindată „Smârdan” face parte din Secția a II-a a Divizionului 67 Nave Purtătoare de Artilerie de la Brăila. Are un echipaj format din 41 de militari, iar armamentul aflat la bordul navei este unul impresionant: un tun de cal. 100 mm (bătaia max. 16,8 km), două instalații TAB 77 (bătaia max. 2.500 m), două instalații de mitraliere antiaeriene cu patru țevi, cal. 14,5 mm (bătaia max. 2.500 m), două instalații de aruncătoare de proiectile reactive cu câte 40 de tuburi fiecare (bătaia max. 20 km) și un tun cal. 30 mm, cu două țevi (bătaia max. 3.500 m).

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro