Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

"Marian Vasii si-a afirmat de la inceput tendinta suprarealista"

Holul Bibliotecii Judetene "Panait Istrati" a gazduit, vineri, prima expozitie personala a tinarului artist de numai 15 ani, Marian Vasii, elev al Liceului de Arta "Hariclea Darclee" si membru al cenaclului "Coloana H" condus de profesorul Hugo Maracineanu. Pe simeze sint expuse 33 de lucrari de grafica si pictura. Directorul Liceului de Arta, prof. Adrian Simion, a spus ca la Marian Vasii s-a produs o imbinare fericita intre literatura si pictura, fapt amintit si de seful sectiei de literatura pentru adulti, Adelina Pop. Despre Marian Vasii, prof. Hugo Maracineanu a povestit ca el este ciudatul din cenaclu care a ajuns foarte repede la aceasta expozitie personala. "Am spus ciudatul, pentru ca el intotdeauna a stiut sa mearga prin el catre ceva. Si-a afirmat de la inceput tendinta suprarealista, desi eu consider ca ea nu i se potriveste, dar ii place foarte mult. Este foarte sincer cu sine, porneste tragind cu ochiul la Salvador Dali sau Walter Maracineanu, dar se trezeste in cele din urma ca este el insusi. Marian are un mod de a picta pe care vrea sa-l impuna cam devreme, lipseste mult din ceea ce se cheama studiu, exista la el multa scamatorie, miscare de mina si nebagare de seama pe care a acumulat-o, dar pe care o manevreaza cu sensibilitate. Unele din mijloacele plastice pe care le foloseste i-au devenit atit de la indemina incit nu mai trebuie sa faca efort pentru a le stapini. Este prima incercare de expozitie personala in care incearca sa-si evolueze lumina interna. In multe dintre lucrari tendinta este numai catre linie, explozie, culoare, dar sint si unele care impun stare de reflexie spirituala, gindire, profunzime", a explicat prof. Hugo Maracineanu.
In finalul vernisajului, Marian Vasii a multumit tuturor celor care l-au sprijinit, moral si financiar, sa ajunga la acest nivel. La eveniment au participat, alaturi de familia tinarului, colegi de clasa si colegi din cenaclul "Coloana H", care a implinit sase ani de existenta.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii