Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Marian Vasii, la a doua expozitie personala

Holul Liceului de Arta a fost ieri gazda vernisajului expozitiei personale semnate de elevul din clasa a IX-a Marian Vasii. Citeva picturi si ceva mai multe lucrari de grafica arunca o lumina noua aspra modului in care se exprima plastic Marian Vasii.
Directorul liceului, prof. Adrian Simion, a remarcat evolutia elevului fata de prima expozitie personala, care a avut loc in ianuarie, si perseverenta acestuia in a-si atinge scopul artistic. "Remarc cu bucurie un progres si cred ca se afla in postura de a-si abandona anumite modele, un semn bun pentru el. Este un elev care imbina foarte bine poezia cu pictura, ceva din poezia sa transpunindu-se pe aceste simeze. Cred ca Marian Vasii va avea un destin artistic fericit", a spus prof. Adrian Simion.
Indrumatorul artistic al elevului Marian Vasii, membru al cenaclului "Coloana H", profesorul si artistul plastic Hugo Maracineanu, a tinut sa-l avertizeze pe tinarul sau elev de pericolul care-l pindeste: "Munceste prea mult la forma si se indeparteaza de continut. Aceasta forma care-l frapeaza e dorinta descoperitorului, care, prelucrind mijloacele plastice, se lasa furat de ceea ce descopera. Gaseste mereu noi modalitati de a se exprima, intr-o limba necunoscuta, prin mijloacele plastice care ii dau posibilitatea sa inventeze. Se desprinde de calea suprarealismului pe care pornise si incepe sa-si croiasca un drum pentru ceea ce simte. Este important inainte de toate ca ceea ce face sa simta el si sa-i placa lui, iar apoi sa ne propuna noua limbajul pe care l-a inventat", a explicat prof. Hugo Maracineanu.
De la vernisaj nu au lipsit nici colegii de clasa, nici profesorii. Radu Musat, profesorul de limba si literatura romana, a tinut sa precizeze ca Marian Vasii, la discursul oral, este de temut atunci cind discuta despre eseurile colegilor sai si ca ceea ce face in eseu, in discursurile lui orale, se regaseste si pe pinzele expuse.
In final, tinarul artist in devenire a multumit tuturor celor care l-au sprijinit, dar in special profesorului Hugo Maracineanu. "Dom' profesor este ca un bunic, depaseste granita de profesor, fiind mult mai mult. Nu numai ca ma ajuta si ma invata, dar imi da si sfaturi pentru viata foarte necesare in momentul respectiv. Expozita este o sinteza a acestui an de clasa a IX-a, cu bune, cu rele. Prin aceste lucrari pot sa ma exprim si sa va introduc in lumea nevazuta cu care comunic, o lume care nu se exprima prin cuvinte si nu poate fi exprimata prin ceea ce impropriu numim societate. Este o lume in care si eu cu greu patrund si comunic prin mine, insa vin aici, in fata voastra, si afisez ceea ce simt", a spus elevul Marian Vasii.




Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii