Mergi la conţinutul principal

Marian Simion, în «ariergarda» lui Florin Cîrligea la Alegerile Locale

• pensionar MAI, Marian Simion din tabăra AUR, a anunțat, recent, că este candidatul partidului la președinția Consiliului Județean Brăila, după anunțul lui Florin Cîrligea privind faptul că luptă pentru fotoliul de primar al municipiului • Marian Simion a vorbit în cadrul unei conferințe de presă despre câteva dintre prioritățile sale, pe primul loc figurând atragerea investitorilor în Județul Brăila

 

AUR și-a anunțat și candidatul pentru președinția Consiliului Județean Brăila: este vorba despre Marian Simion, în vârstă de 48 de ani, pensionar MAI. Acesta a susținut, recent, o conferință de presă la sediul partidului, în care a oferit câteva date biografice, dar și-a prezentat și trei priorități pentru eventualitatea în care ar ajunge la cârma CJ Brăila.

”Sunt pensionar MAI, ca să înlăturăm orice discuții. Nu am făcut politică până în momentul de față. Încercăm acum cu această echipă «de AUR» să schimbăm ceva. Și sunt convins că vom reuși, pentru că avem oameni de valoare alături de noi. Și vrem să aducem un plus acestui județ. Plusvaloare. Să nu ne mai lăudăm doar că am pus câteva panseluțe și am făcut nu știu ce bulevard, că l-am asfaltat. Noi încercăm să dezvoltăm economic acest județ. Pentru că bunăstarea societății se vede exact în situația economică a orașului. Și atunci, doar convingând anumiți investitori să vină către județul nostru putem să ne dezvoltăm”, a declarat Simion, care a precizat printre altele și că este căsătorit și că are doi copii: o fată de trei ani și patru luni și un băiat de patru luni.

Întrebat de jurnaliștii prezenți care ar fi trei priorități pe care le are în vedere dacă va conduce județul Brăila, sursa citată a reluat subiectul economic și a vorbit despre atragerea de investitori, a anunțat că ar dori să realizeze cel puțin patru bazine de înot la nivelul județului Brăila și să contribuie la rezolvarea problemei abandonului școlar în rândul elevilor din mediul rural.

”Dacă voi ajunge - și sper să ajung eu președinte de Consiliu Județean -, v-am spus: în primul rând, vrem să convingem investitori să ajungă aici pe meleagurile noastre și să ajute acest județ. Să dezvoltăm economic. Ați văzut foarte bine că din tot județul vin oameni și muncesc la «Yazaki». E singura societate care oferă celor din județ posibilitatea de a munci. Încercăm să dezvoltăm niște centre zonale pentru sport. În primul rând, pe latura asta sportivă știți că am mai discutat și eu vreau să încercăm să facem mai mult decât s-a făcut până în momentul de față. Să facem, cumva, câte un bazin. Ați văzut, că sunt anumite săli de sport care au fost făcute în perioada anterioară și dacă mergem acum în județ o să vedeți că sunt în paragină, nefolosite la momentul de față. Încercăm să facem câte un bazin, nu de dimensiuni foarte mari. Zonal, ca toți cei din județ să își permită să ajungă să facă aceste cursuri de înot. Aproximativ despre patru am discutat. Dacă avem posibilitate să facem mai multe, cu atât mai bine. Ideal este măcar patru să reușim să facem”, a spus Simion.

Acesta a afirmat că nu ar dori să promită multe lucruri și apoi să nu le poată realiza.

”O să încercăm tot pe latura asta a învățământului să ajutăm acei copii care provin din acele familii defavorizate, ca să spun așa, să urmeze aceste cursuri școlare. Pentru că din cauza acestor probleme, abandonul școlar este foarte mare la nivel de județ. Atunci, împreună cu domnul Viorel Botea și echipa care va forma Consiliul Local și Județean să reușim să implementăm aceste proiecte”, a mai declarat acesta.

 

Candidatul AUR la președinția CJ Brăila speră să atragă și medici în mediul rural

Întrebat dacă nu consideră că ar fi nevoie și de investiții în Sănătate, Marian Simion a amintit despre caravana medicală a AUR și a afirmat că și-ar dori să poată convinge mai mulți medici și asistenți să vină și să lucreze în dispensarele din județul nostru.

”Sunt foarte necesare (n.r. – investițiile). Știți foarte bine că noi avem acea caravană medicală, care circulă în momentul de față și a circulat în proporție de 80% din suprafața României. Și ați văzut că sunt probleme majore în ceea ce privește sănătatea și mă refer la persoane care sunt de vârsta a doua, a treia, care nu au posibilitatea de a ajunge la un centru medical. Încercăm să facem acele dispensare, ca să spun așa, funcționale. În sensul că o să facem cumva să aducem medici și asistenți medicali care să deservească comunitățile respective”, a mai afirmat acesta.

Cât despre cum ar reuși în mod concret să atragă investitori în județul nostru dacă ar ajunge în fruntea CJ Brăila, Simion a dat exemple de afaceriști din AUR pe a căror colaborare se bazează ulterior pentru a investi și în județul nostru.

”În echipa AUR sunt foarte mulți membri care provin din mediul de afaceri, ca să spun așa. Îl avem pe domnul Murad la Constanța (Mohammad Murad -  candidatul AUR la şefia CJ Constanţa), care provine din mediul privat. Împreună cu echipa de aici, de acolo, cu echipa de la București, să determinăm să aducem către noi, către Județul Brăila, mai mulți investitori care să ajute comunitatea. Împreună cu dumnealor, pentru că provin din mediul de afaceri, să aducem aici pentru a putea dezvolta județul”, a conchis sursa citată.

Reamintim că în cadrul conferinței de presă precedente a AUR Brăila, omul de afaceri Florin Cîrligea a anunțat oficial că are de gând să candideze din partea partidului lui George Simion pentru fotoliul de primar al Municipiului Brăila.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro