Mergi la conţinutul principal

Marian Ion, independent: «Campania electorală care tocmai s-a încheiat a fost totuşi un pas înainte pentru Brăila»

Acesta ne-a declarat joi, pe 2 iunie: "Campania mi s-a părut pozitivă în general, ceea ce e un mare pas înainte. Ştiu că mulţi polticieni şi candidaţi au fost nemulţumiţi de felul în care a fost făcută noua lege electorală, care nu a mai permis ieşiri şi promovări ca în anii de altădată. Eu nu am această percepţie. Dar nici nu am mai fost într-o campanie electorală până acum. Nu am făcut politică, nu am ştiut cum se desfăşoară, iar lângă mine nu am avut oameni cu experienţă în domeniul politic. Sunt independent, oamenii din echipa mea sunt doar profesionişti şi chiar asta vreau să fie ceea ce voi face şi pe viitor: administraţie, nu politică. Pentru mine, ca independent, o lege prin care s-a alocat o sumă fixă pentru toţi candidaţii ar fi trebuit să fie avantajoasă. În cele din urmă însă, eu a trebuit să mă bazez pe fonduri puţine şi pe o echipă extrem de mică. Nu mă plâng: astfel am demonstrat că se poate face treabă şi cu foarte puţini bani, doar cu voinţă şi imaginaţie. Dacă se doreşte, se poate. Ce mi s-a părut bun pentru oraş şi pentru brăileni din toată această campanie electorală a fost însă efervescenţa ideilor candidaţilor la primărie. Toate proiectele care au fost promovate de candidaţi au cel puţin o sămânţă de adevăr... Eu ştiu că această perioadă a fost un mic pas înainte pentru Brăila: a deschis ochii cetăţenilor la ce ar putea să aibă bun şi i-a făcut să vadă şi partea pozitivă a lucrurilor. Să realizeze că pot cere, la rândul lor, lucruri pentru oraş, că îşi pot impune opiniile şi pot cere să li se respecte drepturile. Ieşirea în spaţiul public cu proiecte bune pentru oraş este un avantaj nu atât pentru candidaţi, cât pentru oameni. Deja am câştigat toţi. Să fac oamenii să vadă şi să creadă în potenţialul Brăilei a fost mereu dorinţa mea şi ca arhitect şef. Statutul de funcţionar public nu îmi permitea să promovez aceste idei aşa cum aş fi vrut, dar acum simt că suntem pe un drum mai bun. Cel puţin din acest punct de vedere sunt încrezător că oraşul va avea o dezvoltare pozitivă".
Întrebat de ce nu s-a implicat în politică şi a participat ca independent la aceste alegeri, arhitectul Marian Ion a mai spus: "Pur şi simplu nu mi se potriveşte o doctrină de partid, nu mă regăsesc în politică. Dacă aş fi făcut politică, probabil singura cale pe care aş fi mers, ca intelectual, este cea pe care o recomandă şi Academia Română, politica verde, ecologistă, o politică pentru viitor".

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro