Mergi la conţinutul principal

Marian Ion dă sfaturi celui care îi va lua locul pe fotoliul de Arhitect şef

• arhitectul şef al municipiului, Marian Ion, a afirmat că cel mai bun plan pentru înlocuitorul său va fi să respecte legea şi să încerce să rezolve cât mai bine problemele petenţilor • acesta a ţinut să sublinieze în cadrul conferinţei de presă susţinută, recent, alături de primarul Marian Dragomir şi de preşedintele CJ Brăila, Francisk Chiriac, că transferul său la Primăria Sectorului 5 Bucureşti nu are nicio legătură cu vreo sughiunire din partea superiorilor săi • la rândul său, Chiriac a anunţat că la finele anului, arhitectul şef al judeţului, Costel Drăgan, se va pensiona astfel că şi la judeţ va veni o altă persoană pe acest post

 

Arhitectul şef al municipiului, Marian Ion, a anunţat, recent, că se va transfera, pe acelaşi post, în cadrul Primăriei Sectorului 5 Bucureşti, unde îşi va începe activitatea pe 2 octombrie. Acesta a participat la o conferinţă de presă alături de primarul Marian Dragomir şi preşedintele CJ Brăila, Francisk Chiriac şi a ţinut să sublinieze, cu această ocazie, că nu este vorba despre nicio surghiunire din partea superiorilor, ci de intenţia sa de a locui alături de soţie, având în vedere faptul că aceasta lucrează în cadrul Ministerului de Externe şi nu poate reveni în oraşul nostru. După cum a anunţat chiar Dragomir, solicitarea privind transferul lui Marian Ion la Bucureşti a venit chiar din partea Primăriei Sectorului 5, iar arhitectul şef şi-a dat deja acceptul.

“În faţă am şi adresa prin care domnul Marian Ion îmi solicită acordul. Cu siguranţă ne vom da acordul având în vedere faptul că dânsul s-a căsătorit, soţia locuieşte în Bucureşti şi este o situaţie normală privind viaţa în familie”, a afirmat Dragomir.

Primarul a mai adăugat că persoana care îi va lua locul arhitectului şef al municipiului nu s-a stabilit încă, dar cu siguranţă, până la organizarea concursului, fotoliul va fi ocupat de cineva din interiorul instituţiei.

“Vom decide în interiorul Primăriei pentru o perioadă de interimat şi după aceea vom organiza concurs. Este varianta optimă cea a organizării unui concurs. Dar oricum, cel care va fi interimar va proveni din interiorul instituţiei. Adică nu vom aduce pe cineva din altă parte. Domnului arhitect Marian Ion îi urez succes la Bucureşti. Au fost perioade în care au existat unele întârzieri şi am avut discuţii pe acest domeniu, dar au existat şi lucruri care s-au realizat foarte repede”, a mai adăugat primarul

 

Marian Ion: «Noul arhitect şef să încerce să respecte legea»

Tot cu această ocazie, Marian Ion a apreciat că a avut o colaborare corectă cu primarul Brăilei, chiar dacă a primit critici din partea acestuia atunci când a greşit.

“Chiar nu m-a gonit nimeni. Având în vedere că a fost evenimentul acesta în viaţa mea, am constatat că ce face soţia nu se poate regăsi în Brăila, pentru că lucrează la Ministerul de Externe. La Primăria Brăila a fost o colaborare corectă. Când am avut întârzieri în ceea ce făceam, domnul primar mi-a atras atenţia, când am făcut bine ceea ce făceam a recunoscut că am procedat corect”, a afirmat Marian Ion.

În ceea ce priveşte modul în care ar trebui să se comporte cel care îi va lua locul şi ce aşteptări ar putea avea din partea superiorilor, sursa citată a precizat că principalul aspect de care trebuie să ţină cont arhitectul şef este respectarea legii.

“Să încerce să respecte legea. Să găsească soluţii, pentru că asta este cel mai greu de făcut în administraţie, să încerci să găseşti soluţii, să te consumi căutând soluţii bune pentru petenţi, cetăţeni. Pentru că în momentul în care găseşti soluţii bune pentru cetăţeni cea mai mare parte a problemelor primăriei este rezolvată în felul acesta. Căutând să ajuţi petentul îţi rezolvi propriile probleme. Pentru că problemele nerezolvate întotdeauna se întorc împotriva administraţiei, într-un fel sau altul şi şefii ştiu foarte bine lucrurile astea”, a conchis acesta.

 

Se anunţă schimbări în cadrul Instituţiei Arhitectului Şef şi la judeţ

La rândul său, preşedintele CJ Brăila, Francisk Chiriac, a ţinut să îi ureze succes lui Marian Ion la Bucureşti, însă de asemenea să facă precizarea că din punctul său de vedere atacurile politice sau de orice alt fel trebuie să se manifeste în campaniile electorale, nu şi în timpul mandatului. 

Totodată, Chiriac a anunţat că arhitectul şef al judeţului, Costel Drăgan, se pregăteşte să iasă la pensie la finele anului.

“Cred că în decembrie se va pensiona. Şi vom crea şi noi tot aşa o procedură, vom încerca, şi cu siguranţă vom reuşi, să aducem un arhitect mai tânăr”, a conchis Chiriac.

Reamintim că Marian Ion a deţinut funcţia de arhitect şef al municipiului timp de 7 ani, însă pe 25 martie 2016 şi-a depus demisia pentru a candida ca independent pentru fotoliul de primar în cadrul alegerilor locale din 5 iunie. În campanie, acesta a criticat destul de dur conducerea Primăriei Brăila, lucru pe care PSD-istul Marian Dragomir l-a dezaprobat. Oricum, după încheierea alegerilor locale, în urma cărora Dragomir a câştigat Primăria pentru următorii 4 ani, Marian Ion a decis să candideze pentru ocuparea fostului său fotoliu. Concursul a avut loc pe 8 august 2016, iar fostul arhitect şef al municipiului a redobândit poziţia pe care a deţinut-o înainte de alegeri, fiind singurul candidat pentru post.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro