Marian Fusea, candidat la Consiliul Local Municipal (C.L.M.) Brăila din partea Partidului Naţional Liberal, se va lupta din postura de consilier pentru un comerţ stradal civilizat în zona centrală a oraşului şi pentru amenajarea de locuri de joacă sigure pentru copii. PNL a decis ca fiecare consilier local liberal să ţină legătura cu alegătorii dintr-un cartier, astfel ca dialogul să fie real, iar Marian Fusea va reprezenta în CLM zona centrală a oraşului. El şi-a îndreptat atenţia spre repunerea în circuitul comercial a zonei pietonale a străzii Mihai Eminescu, fosta stradă Regală. "Am să militez în consiliul local pentru crearea de zone de alimentaţie publică, de zone pentru comerţul cu produse artizanale locale, dar şi de magazine de vestimentaţie. Este nevoie de un regulament clar de urbanism pentru această zonă şi este obligatoriu ca municipalitatea să se preocupe ca imobilele din zona istorică să fie renovate. A doua condiţie pentru a reda zonei pietonale farmecul istoric este ca evenimentele organizate de primărie să se desfăşoare şi în Centrul Vechi", spune Marian Fusea.
Liberalul consideră că refacerea clădirilor din zona istorică a oraşului este posibilă, atât prin implicarea municipalităţii şi atragerea de bani europeni, cât şi prin politici locale coerente de reducere a impozitului pe proprietate, astfel încât proprietarii să fie stimulaţi să investească în consolidarea imobilelor şi modernizarea faţadelor. În plus, spune Marian Fusea, zona pietonală Mihai Eminescu trebuie să fie complementară cu Faleza Dunării şi cu Grădina Publică, pentru că, împreună, formează unul dintre cele mai mari centre istorice din România.
Locuri de joacă sigure
În campania pentru alegerile locale din 2012, când a candidat la primul mandat de consilier local, Marian Fusea a vorbit despre nevoia de a moderniza locurile de joacă pentru copii, dar şi de a construi altele noi, în aşa fel încât să existe câte un loc de joacă modern şi sigur în fiecare cartier al Brăilei. El a adresat o solicitare primăriei, a obţinut toate avizele necesare şi a construit de la zero, din fonduri proprii, pe un teren lăsat în paragină, situat între blocurile de pe strada Comunarzi, un loc de joacă pentru copii cu o suprafaţă de aproximativ 100 de metri pătraţi. "Nu renunţ la acest proiect şi voi continua să militez pentru construirea de locuri de joacă sigure în fiecare cartier al Brăilei, iar în perioada imediat următoare îmi voi întrepta atenţia spre locul de joacă din Grădina Publică, care are nevoie urgentă de modernizare. Dacă vorbim despre finanţare, pot prezenta din experienţă costurile unui spaţiu de joacă, care se ridică la câteva mii de euro pentru 100 de metri pătraţi, iar ca timp de executare a lucrărilor nu trebuie să depăşească zece zile. Dacă privim la sumele cheltuite de primărie pentru unele proiecte, ca de exemplu Centrul de Informare Turistică, util din puctul meu de vedere, dar prea costisitor, investiţia fiind de peste 100.000 de euro, ajungem la concluzia că se puteau construi cateva zeci de locuri de joacă în toată Brăila", a precizat Marian Fusea.