Mergi la conţinutul principal

Marian Căpățînă vrea un punct informativ dedicat Revoluției la Muzeul «Carol I»

• consilierul PNL Brăila Marian Căpățînă i-a solicitat, recent, ajutorul președintelui Consiliului Județean Brăila, Francisk Iulian Chiriac (liderul PSD Brăila), pentru realizarea unui punct informativ dedicat Revoluției din Decembrie 1989 la Muzeul Brăilei ”Carol I” • deși este membru în Consiliul de Administrație al Muzeului, Căpățînă s-a plâns că nu a găsit înțelegere pentru punerea în operă a ideii sale • Chiriac s-a arătat deschis la propunerea liberalului și l-a sfătuit să încerce să reia discuțiile pe această temă în cadrul CA-ului

 

Se vrea realizarea unui punct informativ dedicat Revoluției din Decembrie 1989 la Muzeul Brăilei ”Carol I”. Propunerea îi aparține consilierului județean PNL Brăila Marian Căpățînă, care a ridicat subiectul în cadrul celei mai recente ședințe ordinare a Consiliului Județean Brăila. Deși este membru în Consiliul de Administrație al muzeului, liberalul s-a plâns că nu a găsit înțelegere până acum pentru implementarea ideii sale, astfel că i-a solicitat ajutorul președintelui CJ Brăila, Francisk Iulian Chiriac (liderul PSD Brăila).

”Domnule președinte, am rugămintea să mă ajutați. Eu am făcut toate demersurile necesare, dar nu am reușit să rezolv mai nimic referitor la organizarea în interiorul Muzeului Brăila «Carol I» a unui punct sau a unui colț măcar, privind Revoluția din Decembrie 1989. Nu este normal ca după 34 de ani județul acesta să nu își respecte persoanele care și-au pierdut viața la acele momente și mai cu seamă, ca generațiile ce urmează să nu cunoască adevăruri care nu sunt scrise. Brăila își merită într-adevăr titlul de «Oraș martir». Brăila a avut o mișcare de disidență înainte de Decembrie 1989 despre care oamenii nu știu. Au fost oameni care au avut de suferit, au fost oameni în pușcării. Rugămintea este, dacă se poate, să mă sprijiniți și dumneavoastră la realizarea acestui deziderat. Vă mulțumesc!”, a declarat Căpățînă în plen.

Șeful CJ Brăila s-a arăta interesat de ideea propusă de consilierul PNL, sugerându-i să încerce să reia discuțiile în cadrul Consiliului de Administrație de la Muzeu și asigurându-l de sprijinul său.

”Domnule consilier, cu siguranță! Știu că sunteți în Consiliul de Administrație de la Muzeu, nu? Discutați cu colegii consilieri care sunt acolo să luați decizia în CA și să purcedem. Stabiliți și spațiul. Prin Consiliul de Administrație. Vă rog frumos să veniți și cu soluții”, a declarat Chiriac.

Reamintim că Marian Căpățînă a fost ales membru în CA-ul Muzeului Brăilei în luna ianuarie 2022. Din această entitate mai fac parte consilierii județeni PSD Marian Ghiorghiu și Cătălin-Marius Negru, PMP-ista Geanina Virginia Broască, precum și Zamfir Bălan, Mariana Vernescu și directorul Muzeului, Emilian Costin Croitoru (președintele CA).

 

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro