Mergi la conţinutul principal

Marian Căpăţînă, noul preşedinte al CA la Spitalul Judeţean Brăila

• decizia a fost luată, marţi, în cadrul unei şedinţe a Consiliului de Administraţie, la care consilierul judeţean independent nu a participat din pricina unei probleme de familie • până acum, fotoliul era ocupat de PSD-istul Mircea Florin

 

Consilierul judeţean independent Marian Căpăţînă a fost propus şi votat ca preşedinte al Consiliului de Administraţie la Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila. Hotărârea a fost aprobată de restul membrilor CA, la începutul săptămânii, însă în lipsa consilierului. Până nu demult, fotoliul era ocupat de consilierul judeţean PSD Mircea Florin.

Contactat de redactorii “Obiectiv - Vocea Brăilei”, Căpăţînă a afirmat că propunerea a venit de la colegii săi din Consiliul de Administraţie, cu precizarea că el a fost înştiinţat abia după ce deja se votase.

“Într-adevăr, sunt preşedintele Consiliului de Administraţie în urma unei şedinţe care a avut loc marţi. Şedinţa a fost la ora 15:00 şi din cauza unei probleme de familie eu nu am putut participa. Locţiitorul meu în CA la spital este consilierul judeţean (n.r. - PND) Ştefan Cătălin Iordache şi el a participat în locul meu. Legea 95 de reformă a sistemului sanitar spune că la un interval de 6 luni se poate schimba preşedintele de Consiliu de Administraţie. Eu nu am participat la această şedinţă, în schimb, am primit după ce s-a terminat, sms-uri de la colegi, că m-au propus şi m-au votat. Dar efectiv nu ştiu cine a făcut propunerea. Înainte, preşedinte era Mircea Florin. Nu ştiu care au fost motivele acestei schimbări, pentru că nu am asistat la discuţie. Dar dumnealui rămâne membru plin în CA”, a afirmat Căpăţînă.

În prezent, componenţa Consiliului de Administraţie la SJU se prezintă în felul următor: Căpăţînă Marian - preşedinte, Mircea Florin - membru titular,  Priceputu Dumitrel - membru titular, Meiroşu Sabina - membru titular

Avram Valerică - membru titular, Iordache Ştefan Cătălin - membru supleant

Avram Ionel - membru supleant, Popity Livia - membru supleant, Andreescu Nicoleta Denisa - membru supleant.

 

Ce mai trebuie făcut la Spital

Întrebat care sunt priorităţile sale din această poziţie, Marian Căpăţînă a explicat că sunt foarte multe probleme din trecut care trebuie să îşi găsească rezolvarea.

“La CA nu vorbim de priorităţi, dar sunt foarte multe chestiuni de reparat, foarte multe lucruri de pus la punct. Pe de o parte, continuarea investiţiilor lansate cu ani în urmă, pe de altă parte sunt noi investiţii lansate în mandatul nostru, câteva investiţii care să le facă funcţionale pe cele gândite mai demult şi alte investiţii noi care trebuiau făcute pentru a funcţiona la parametri corespunzători vechea construcţie şi structurile de rezistenţă. Pe partea de resurse umane, avem de umblat puţin la distribuţia personalului pe secţii. Avem de făcut nişte transferări, într-un an - doi. Toată chirurgia să funcţioneze în pavilionul A, astfel încât acesta să devină cu adevărat un Spital de Urgenţă. Şi în afară de asta mai sunt o grămadă de probleme legate de modificări salariale, modificare a plăţilor la materiale, încadrarea în bugete, aspectele de rentabilitate. Noi am făcut paşi în direcţia asta. Sunt probleme legate de personal. Dar am început să facem paşi şi aici”, a conchis sursa citată.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro