Mergi la conţinutul principal

Maria Tănase «tradusă» pentru tinerii încântaţi de muzica din cluburi

Şi cea de-a doua zi de festival a fost o adevărată sărbătoare. De la ora 18.00, la Casa Tineretului, brăilenii s-au delectat cu un spectacol-concert dedicat Mariei Tănase. O surpriză extrem de plăcută, care a demonstrat faptul că muzica Mariei Tănase este nemuritoare, că tânăra generaţie o poate înţelege şi iubi şi că pentru acest lucru îi trebuiau doar "haine noi", oferite cu generozitate de o doi de creatori, Radu Afrim şi Vlaicu Golcea, alături de care au venit tineri actori extrem de talentaţi. Spectacolul "Hai iu iu nu Hi You You", produs de UNITER, este un concept al lui Radu Afrim, în care muzica este semnată de Vlaicu Golcea. Spectacolul s-a născut la festivalul Gala tânărului actor HOP, care a avut loc în septembrie 2013 la Costineşti, ca urmare a atelierului de creaţie "Maria Tănase - 1913 - 2013" coordonat de muzicianul Vlaicu Golcea.
La reprezentaţia de marţi seară, deşi în distribuţie fusese anunţată Maia Morgenstern, ea nu a mai venit, însă publicul nu a regretat pentru că spectacolul a fost oricum o încântare.
Sonorităţile olteneşti inconfundabile, combinate cu câteva cântece maramureşene, toate prelucrate în stilul muzicii din cluburi, acompaniate cu jocuri de lumini şi umbre, cu fum şi cu scurte filmuleţe, au transportat spectatorii într-o lume ciudată. Parcă începutul de secol a fost teleportat în prezent iar în timpul acestei operaţiuni muzica a suferit câteva schimbări şi atât. Pasiunea, senzualitatea, răutatea pură, dragostea pentru un ideal toate au rămas neschimbate. În plus, în secolul XXI comunicarea s-a făcut şi prin dans. Extraordinara Andreea Gavriliu a dansat atât de frumos încât spectatorii nu s-au putut abţine să nu aplaude la scenă deschisă. Aplauze la scenă deschisă au primit şi Ruxandra Maniu şi cuplul Petre Ancuţa - Emilian Mârnea, cei doi demonstrând abilitate în utilizarea instrumentelor muzicale şi cultură muzicală. Din periplul de tineri actori care au încântat cu dansul şi cântecul lor mai fac parte: Lorena Luchian, Aida Avieriţei, Ilona Brezoianu, Amalia Huţan, Irina Antonie, Flavia Giurgiu, Rareş Andrici, Anghel Damian, Ioan Paraschiv, Gabriel Sandu, Ioana Marchidan.
Un succes s-a dovedit marţi seara şi spectacolul "American Buffalo" de David Mamet, jucat de echipa Teatrului "Sică Alexandrescu" de la Braşov. Regia a fost realizată de Vlad Massaci, iar din distribuţie fac parte: Mihai Bica, Demis Muraru şi Cătălin Andrei. Scenografia, interesantă, a fost concepută de Andu Dumitrescu.
Festivalul Zile şi Nopţi de Teatru la Brăila este organizat de Primărie, Consiliul Local şi Teatrul "Maria Filotti".

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro