Mergi la conţinutul principal

Mari nume ale jazzului românesc vor susține recitaluri la Festivalul „Johnny Răducanu”

• este vorba de Michael Crețu Trio, Luiza Zan Quintet, Bruno Heinen Trio, Vali Boghean Band, Mircea Tiberian & Nadia Trohin și Florin Niculescu - Trio Petrică Andrei • înscrierile pentru preselecții se mai pot face până la data de 21 septembrie 2023 • de săptămâna aceasta, au fost puse în vânzare biletele pentru mult-așteptatul eveniment dedicat memoriei lui Johnny Răducanu

 

Bileletele pentru mult-așteptatul Festival Internațional de Jazz Johnny Răducanu au fost puse în vânzare de săptămâna aceasta. Ele pot fi achiziționate de la Agenția de bilete a Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Brăila (Centrul de Creație), din Piața Traian nr. 2.

Totodată, mari nume ale jazzului românesc contemporan vor susține recitaluri la Casa Tineretului, în cele trei zile cât va ține festivalul dedicat memoriei marelui Johnny Răducanu - contrabasist, pianist și compozitor brăilean, veteran al muzicii românești de jazz, trecut la cele veșnice în urmă cu 12 ani. Este vorba de Michael Crețu Trio, Luiza Zan Quintet, Bruno Heinen Trio, Vali Boghean Band, Mircea Tiberian & Nadia Trohin și Florin Niculescu - Trio Petrică Andrei, care vor urca pe scena Casei Tineretului în zilele de 20, 21 și 22 octombrie.

După cum anunțam deunăzi, Consiliul Județean Brăila și Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale (Centrul de Creație) Brăila, în colaborare cu Primăria Municipiului, organizează, în perioada 20-22 octombrie 2023, cea de-a X-a ediție a Festivalului Internațional de Jazz Johnny Răducanu, organizat în scopul omagierii ilustrului brăilean Johnny Răducanu. Având drept scop descoperirea și promovarea noilor talente interpretative, festivalul include recitaluri de jazz prin care tinerii concurenți și publicul vor putea veni în contact cu nume consacrate ale genului.

Festivalul „Johnny Răducanu” se desfășoară pe două secțiuni: concurs și recitaluri susținute de artiști prestigioși ai genului (amintiți mai sus). Concursul se desfășoară în zilele de 20, 21 și 22 octombrie 2023. În ziua de 22 octombrie, se va desfășura Gala de decernare a premiilor. Înscrierile pentru festival se mai pot face până pe data de 21 septembrie a.c., iar concurenții declarați admiși vor primi răspuns la data de 26 septembrie.

Numărul maxim admis de concurenți (individual sau grup) este de 14, iar premiile sunt pe măsura importanței acestui eveniment, totalizând 13.000 de euro. Numai Trofeul Johnny Răducanu este însoțit de un cec de 4.000 de euro. Vor mai fi acordate: Premiul pentru cel mai bun solist instrumentist (1.500 euro), Premiul pentru cel mai bun solist vocal (1.500 euro), Premiul pentru cea mai bună formație (3.000 euro), Premiul pentru cel mai promițător tânăr interpret (1.500 euro) și Premiul pentru cea mai bună compoziție (1.500 euro).

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro