Margareta Pâslaru lansează un nou CD şi va dona fondurile din vânzarea acestuia către Crucea Roşie | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Margareta Pâslaru lansează un nou CD şi va dona fondurile din vânzarea acestuia către Crucea Roşie

Margareta Pâslaru marchează împlinirea a 70 de ani - anul acesta, pe 9 iunie -, dar şi a 55 de ani de carieră prin lansarea CD-ului "Margareta 70", care conţine creaţiile sale de maturitate artistică.
Noul CD "Margareta 70" cuprinde compoziţii cu texte proprii, precum "Libertatea nu se învaţă", "Fii voluntar!", "Să fie oare adevărat", "Setea de a cunoaşte", "Our Day, Children s Day". Altele au fost inspirate de versul eminescian "Ce suflet trist" şi versurile Agathei Grigorescu-Bacovia apărute în 1923 - "Amanţii mei sunt cărţile-nţelepte".
Dar materialul de lansare include şi rugăciunea "Tatăl nostru", "Lasă-mi toamna pomii verzi", care sunt puse în vânzare sub formă de partituri în "Caietul II" - pentru tineri interesaţi în diversificarea repertoriului, prin remix.
Pe CD sunt şi piesele compozitorilor Jolt Kerestely, Ovidiu Lipan ţăndărică. Cel din urmă beneficiază de texte scrise de Margareta Pâslaru, interpreta pieselor "Tango Toledo" şi "Balerina".
În memoria Mariei Tănase, care, în 1962 a îndemnat-o pe Margareta să cânte muzică populară, sunt incluse cântece nelipsite din repertoriul solistei, la care se adaugă un medalion radiofonic realizat de Daniela Caraman Fotea.
Margareta Pâslaru donează drepturile rezultate din vânzarea CD-ului către "Banca de Alimente" - Crucea Roşie. Colaboratorii săi - Jolt Kerestely, Ovidiu Lipan ţăndărică, Călin Grigoriu, Capriel Dedeian, Marian Stere, Andrei Kerestely - o urmează în acest demers, ceea ce reprezintă un gest colegial fără precedent. Înregistrarile au avut loc în studiourile Kerestely.
Lansarea CD-ului "Margareta 70" are loc vineri, de la ora 14.00, în holul sălii de concerte Radio, chiar de Ziua Radioului Public, care sărbătoreşte 85 de ani de existenţă.
Premiul anual oferit de Margareta Pâslaru pentru "Originalitate interpretativă" va fi anunţat tot în cadrul lansării. Evenimentul va fi urmat de o sesiune de autografe ce va continua şi sâmbătă, 2 noiembrie, de la ora 12.00, în Ziua Porţilor deschise ale Radioului Public.
Făcând parte dintr-o familie de artişti - bunicul său, Ion Dimitriu-Bârlad, a fost un sculptor renumit; bunica sa cânta la pian şi picta în stil impresionist; mătuşa era balerină, iar mama, cântăreaţă de operă -, Margareta Pâslaru (născută pe 9 iunie 1943) a moştenit, la rândul ei, înclinaţiile spre artă, ştiind să danseze, să creeze costume, să cânte şi să interpreteze roluri interesante, având adesea alături artişti remarcabili ce au rămas în inimile oamenilor. Este vorba de nume mari, precum Toma Caragiu, George Măruţă, Rodica Tapalagă, Maria Tănase, iar lista ar putea continua, pentru că Margareta Pâslaru a avut o carieră de 55 de ani.
În 2012, artista şi-a lansat autobiografia, "Eu şi timpul". Titlul volumului a fost ales, după cum declara chiar Margareta Pâslaru, ca urmare a obsesiei sale pentru ireversibilul Timp, ce a urmărit-o încă de la vârsta de 9 ani, când a conştientizat că "nu va mai serba niciodată 9 ani la 9 iulie". Această preocupare a continuat prin cântecele compuse de-a lungul timpului: "Ceasul vrăjitor" (1967), "Timpul" (1970), "Eu şi Timpul" (1980). Momentul decisiv pentru alegerea titlului cărţii autobiografice a rămas, însă, emoţionanta redescoperire, la 69 de ani, a bustului realizat de Corneliu Medrea, ce o reprezenta chiar pe artistă la 19 ani. Fotografia ce ilustrează acest moment apare pe coperta cărţii.
Margareta Pâslaru este cunoscută şi ca actriţă în celebra serie "Veronica".

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro